Heeft Apple-azijn pijn bij gastritis?


Heeft Apple-azijn pijn bij gastritis? / Bestar

Apple ciderazijn wordt meestal gebruikt om een ​​extra smaakmaker aan de gerechten te geven. Het is echter ook in verband gebracht met voordelen in termen van haarglans en de hulp van behandeling met zure terugvloeiing.

  • Zie ook: Hoe maak je zelfgemaakte appelciderazijn?

Maar kan iedereen het ingrediënt rustig consumeren of is appelazijn bijvoorbeeld slecht voor gastritis?

Doet appelazijn slecht voor gastritis? 

Verminderde maagzuur vaak onderdeel van de behandeling van gastritis, omdat hiermee het slijmvlies van het orgaan dat wordt ontstoken door de ziekte genezen.

De maagontsteking dat juist kenmerkend gastritis ontstaat wanneer de zuurgraad stijgt begint het lichaam vallen.

Daarom zal de arts zijn patiënt waarschijnlijk opdragen de consumptie van zure voedingsmiddelen in zijn dieet opzij te zetten, Livestrong, die ook uitlegde dat de belangrijkste component van azijn het zogenaamde azijnzuur is.

De pH van de appelazijn kan tussen 3,1-5, waaruit blijkt dat een zuur bestanddeel kan worden aangemerkt.

De pH is een schaal van nul tot 14 en gebruikt om de zuurgraad te bepalen: nul de meest zure, 14 de alkalische en 7 correspondeert met een neutrale waarde.

Het is niet iedereen die gelooft dat azijn slecht is voor gastritis (tenminste verdund)

Er zijn mensen die prediken dat het de conditie ten goede kan komen.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Is chocolade slecht voor gastritis?
  • Is koffie slecht voor gastritis?
  • Bier maakt slecht voor gastritis?
  • Ui doet slecht voor gastritis?

Chiropractor Kyle Christensen, die ook het boek schreef Kruiden eerste hulp en gezondheidszorg (EHBO en Natural Health Care, vertaling) is van mening is de slechte vertering van de resulterende lage niveaus van zoutzuur die gastritis en maagzuur veroorzaakt.

Onder normale gezonde omstandigheden, de maagwand releases zoutzuur aan de enzymen helpen bij de taak af te breken voedsel echter de stof corrosief, de maag heeft ook betrekking op een beschermende slijmlaag om ontstekingen te beletten van de coating.

Christensen pleit voor het gebruik van een woning recept vervaardigd uit een mengsel van appelazijn en honing, die wordt opgelost in water om de zuurproductie te stimuleren, spijsvertering te verbeteren en verlichting van ontsteking.

Met nadruk op het feit dat azijn kan worden verdund om het onschadelijk te maken, de publicatie opgemerkt dat gastritis verschillende oorzaken kan hebben (je zult meer daarover hieronder lezen) - niet alleen lage niveaus van zoutzuur.

Dus voordat je dit recept met appelazijn proberen om uw gastritis boord helpen, overleg dan met uw arts om ervoor te zorgen dat dit echt kunnen helpen en zal niet leiden tot schade aan hun gezondheid.

Gastritis of reflux? 

Veel mensen verwarren symptomen van reflux met gastritis. Sommige gezondheidswerkers geloven dat appelazijn is zo gunstig voor reflux, waardoor de zuurgraad van de maag in evenwicht te brengen. 

Wat is gastritis?

Als we eenmaal hebben begrepen of appelciderazijn slecht is voor gastritis, is het tijd om die toestand een beetje beter te kennen.

De ziekte kan worden veroorzaakt door een aantal factoren: virussen, parasieten, schimmels, reflux van gal in de maag, stress, steroïden inname, de consumptie van kruidig ​​voedsel, het gebruik van anti-inflammatoire geneesmiddelen niet-steroïdale, alcoholmisbruik en een bacterie die bekend staat onder de naam Helicobacter pylori.

Wanneer er een beeld van de ziekte die moet de verzwakking van het slijmvlies dat de maagwand beschermt en de afzonderlijke spijsverteringssappen door het lichaam uiteindelijk schade aan de maagwand.

Ook wordt beschreven ontsteking, infectie of erosie van het maagslijmvlies, die acuut kan zijn (kortdurende) of chronisch (aanhoudt maanden of zelfs jaren).

De symptomen van de aandoening zijn: misselijkheid, braken, gevoel volgepropt in de bovenbuik (vooral na het eten), indigestie, zwarte ontlasting, maagpijn, brandend maagzuur en braken, die kunnen komen met bloed of stoffen vergelijkbaar met koffiedik.

Maar zoals gastritis brengt geen merkbare symptomen in alle vakken, loont het om de gewoonte van het overleg en regelmatige controles met de arts van vertrouwen te hebben. Het is dus gemakkelijker voor hem om de ziekte te identificeren, zelfs zonder dat de patiënt klagen over een van de symptomen die verband houden met de aandoening.

  • Zie meer: Gastritis heeft een remedie? Wat het is, symptomen, remedie, typen en behandeling.

Als de diagnose eenmaal is bevestigd, is het van essentieel belang dat de patiënt alle instructies van de arts opvolgt met betrekking tot de behandeling, met betrekking tot veranderingen in voeding, het gebruik van medicijnen en andere strategieën die door de professional zijn gedefinieerd.

Ook omdat, wanneer de persoon lijdt aan de aandoening en niet de juiste zorg draagt, hij het risico loopt dat zijn gastritis evolueert naar ernstiger problemen zoals maagzweer en kanker.

Aanvullende referenties:

  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gerd/symptoms-causes/syc-20361940
  • https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/acid-reflux-ger-gerd-adults/symptoms-causes
  • https://repository.asu.edu/attachments/166181/content/Yeh_asu_0010N_15671.pdf

Heb je ooit gehoord dat appelciderazijn slecht is voor gastritis? Is het gebruikelijk om het in je keuken te gebruiken op welke manier? Reageer hieronder!