Red Grapevine - Wat het serveert, voordelen en eigenschappen


Red Grapevine - Wat het serveert, voordelen en eigenschappen / dieet

Heb je gehoord van de rode wijnstok? Kun je vertellen wat dat is?

Het is een geneeskrachtige plant ook bekend onder de naam vigne rouge, wiens wetenschappelijke naam vitis vinifera is. Het dankt zijn naam aan het feit dat het gebladerte roodachtig wordt in de herfstperiode.

De plant is te vinden in Zuid-Europa en is de meest geproduceerde druivensoort op het Europese continent.

De rode wijnstok bestaat uit antioxiderende, ontstekingsremmende, anti-aging en stimulerende eigenschappen in relatie tot de bloedsomloop. Het heeft nog steeds vitamine B3, vitamine C, polyfenolen en flavonoïden in zijn samenstelling.

Waar is het voor? De voordelen van Red Vine 

De rode wijnstok wordt geassocieerd met een aantal voordelen. Sommigen van hen controleer je in de volgende lijst:

- Normalisatie van de bloedsomloop

De medicinale plant verhoogt de stroom zuurstof en voedingsstoffen in de cellen, wat resulteert in de maximalisatie van cellulaire activiteiten en de afname van ontstekingsprocessen. Het antioxidantgehalte werkt nog steeds in de potentiëring van de perifere bloedcirculatie.

Het blad extract van de rode wijnstok wordt al vele jaren gebruikt om een ​​gezonde bloedsomloop in het beengebied te behouden. Door bij te dragen aan de verspreiding kunnen de plantenextract ook voorkomen of verlichten van het ongemak veroorzaakt door pijn, zwelling of vermoeidheid in de benen als gevolg zittende of staande positie lang blijven.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • Is Aroeira-thee dun? Waar is het voor?
 • Viola Tricolor - voor wat het is, voordelen en eigenschappen
 • Juniper - waar het voor is, voordelen en eigenschappen
 • 6 Voordelen van Nettle Root - waar het voor is en tips

- Diuretisch effect

De rode wijnstok bestrijdt vochtretentie en bijgevolg zwelling van het lichaam vanwege het feit dat het overtollige water dat in het lichaam aanwezig is via de urine wordt geëlimineerd.

- Preventie en behandeling van veneuze aandoeningen

De plant heeft een ader tonische activiteit en derhalve bijdraagt ​​aan veneuze insufficiëntie (betrokken op aderen) spataderen, hoge bloeddruk, aambeien bestrijden, zwelling van de onderste ledematen, ecchymose (bloed infiltratie van weefsel), rosacea (huidziekte die roodheid veroorzaakt) en flebitis (een ziekte die de aderen van de ledematen van het lichaam beïnvloedt).

Een onderzoek van 12 weken, uitgevoerd met personen van 25-75 jaar oud, evalueerde de effecten van rode druif extract op personen in stadium 1 of 2 chronische veneuze insufficiëntie.

Het resultaat was dat zowel dagelijkse toediening van een kleine dosis van 360 mg, een hoge dosis 720 mg veilig en effectief bij milde gevallen van veneuze insufficiëntie zijn. Diegenen die de grotere dosis namen, ervoeren echter een meer efficiënte en langdurige verbetering.

Het plantenextract hielp bij het verminderen van symptomen van de aandoening zoals zwelling in het bovenbeen, die wordt veroorzaakt door vochtretentie.

Zelfs met de bemoedigend resultaat, voor degenen die lijden aan de ziekte, verlaten we de aanbeveling om advies van uw arts te raadplegen voordat het gebruik van rode wijn, om zeker te zijn en bepaalde dat het echt geschikt is voor uw zaak.

- Elasticiteit en stevigheid van de huid

Effecten waargenomen dankzij de actie van het verhogen van de weerstand van de collageenvezels bevorderd door de rode wijnstok. 

- Gezondheid van aderwand

Het flavonoïde-complex dat in de rode wijnstok wordt aangetroffen, kan helpen bij het versterken en repareren van aders die verzwakt of verdund zijn (smal, verdund).

- Verlicht spierkrampen

Er wordt ook aangenomen dat de medicinale plant kan helpen bij de behandeling van nachtelijke spierkrampen die het beengebied bereiken.

Zorg voor de rode wijnstok 

Hoewel het een medicinale plant als veilig beschouwd, mensen die lijden aan hypotensie - lage bloeddruk - of gebruik maken van anticoagulantia dient een arts die je vertrouwt om ervoor te zorgen dat de consumptie van rode wijn is veilig in uw geval te raadplegen.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven aan hun baby's en personen met de diagnose lever- of nierproblemen, kunnen de plant niet inslikken. Bovendien kan het bij overmatig gebruik matige hoofdpijn en maag-darmproblemen veroorzaken.

Voordat u de medicinale plant als hulpmiddel voor elke vorm van gezondheidszorg, moet u uw huisarts te raadplegen als een manier om ervoor te zorgen dat de rode wijn echt helpen met uw specifieke geval en het kan geen kwaad uw gezondheid.

Recepten met rode wijnstok 

Hier zijn enkele recepten die leiden tot medicinale planten.

1. Thee voor het wassen van de voet

Deze thee mag niet worden ingenomen - dient als voetbalseming als middel om winterhanden te verminderen en zwelling te verminderen.Het recept kan ook bijdragen aan de vermindering van pijn in de benen, maar om dit te laten gebeuren, is het noodzakelijk dat ze worden ondergedompeld in thee.

ingrediënten: 

 • 5 eetlepels rode wijnbladeren;
 • 5 kopjes water.

Bereidingswijze:

 1. Meng de ingrediënten in een pan. Breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten sudderen;
 2. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan;
 3. Zeef en, wanneer de vloeistof warm is, ga naar een kom en plaats de voeten. Herhaal de procedure één keer per week, bij voorkeur 's nachts. Er wordt aangenomen dat de chilbler geleidelijk verdwijnt in een paar weken.

2. Thee gecombineerd met andere kruiden

Dit theerecept brengt andere kruiden op de lijst met ingrediënten en dient om de circulatie van de onderste ledematen van het lichaam te verbeteren, ontstekingen in de aderwand te verminderen, zware beenpijn, tintelingen en spierkrampen te helpen verlichten. In tegenstelling tot het vorige recept, moet deze thee worden ingenomen.

ingrediënten:

 • toverhazelaar;
 • slager bezem;
 • Rode wijnstok;
 • Gouden stok;
 • Honing of suiker;
 • Water.

Bereidingswijze:

 1. Voeg de kruiden toe en meng gelijke hoeveelheden van elk in een container;
 2. Kook een kopje water en voeg de maat van een eetlepel gekookt water toe;
 3. Wacht 10 minuten, zeef en zoeter met honing of suiker. De aanbeveling is om drie kopjes thee te nemen, waarbij elke portie wordt gegeten na een maaltijd. Deze behandeling dient echter niet langer dan drie maanden te worden gevolgd.

Wist u al van de rode wijnstok en zijn gezondheids- en fitnessvoordelen? Wat vindt u van deze vormen van bereiding en consumptie van de medicinale plant? Reageer hieronder!