Werkt Apple Azijn voor cholesterol? Hoe te nemen?


Werkt Apple Azijn voor cholesterol? Hoe te nemen? / dieet

Is het nemen van appelciderazijn voor cholesterol een goede optie? Veel mensen maken op verschillende manieren gebruik van deze azijn voor dit doel. Maar is dat een goed idee?

In Brazilië heeft 40% van de volwassen bevolking een hoog cholesterolgehalte, volgens de Brazilian Society of Cardiology (SBC).

Bepaalde hoeveelheden cholesterol zijn nodig voor het lichaam om hormonen, vitamine D en stoffen te produceren die het proces van voedselvertering ondersteunen. Het probleem is wanneer er een teveel aan cholesterol in het bloed - de aandoening kan leiden tot problemen zoals atherosclerose, coronaire hartziekte, angina pectoris (pijn op de borst), hartaanval, halsslagader ziekte, cerebrovasculair accident (CVA) en arterieel vaatlijden perifere.

De belangrijkste oorzaken van hoog cholesterol zijn genetische factoren, slecht voedsel, gebrek aan lichaamsbeweging en roken.

Werkt het nemen van appelciderazijn? 

Volgens de website van de National Institutes of Health kan cholesterol worden verlaagd door veranderingen in levensstijl, zoals het volgen van een gezond dieet, gewichtsbeheersing en regelmatige lichaamsbeweging.

Als dit alles niet het gewenste effect heeft, kan de arts ook het gebruik van cholesterolverlagende medicijnen voorschrijven. Maar kan het ook nuttig zijn om appelazijn voor cholesterol te gebruiken?

Een studie uit 2008, uitgevoerd met dieren door een onderzoeker van Iran en zijn collega's toonden aan dat suppletie met appelazijn bij ratten noteerde een daling van slechte cholesterol, LDL, en een verhoging van goede cholesterol, HDL.

Volgens de Medline Plus, Het goede cholesterol is degene die cholesterol uit andere delen van het lichaam naar de lever, waar de stof uit het lichaam wordt verwijderd draagt, terwijl de slechte cholesterol is wat veroorzaakt dat de opbouw van plaque in de slagaders.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • 5 soorten azijn en zijn voordelen
  • 7 Dieet Tips om cholesterol te verlagen
  • Werkt Chia voor cholesterol?
  • Verlaagt Omega-3 cholesterol en triglyceriden?

Dit kan dienen als een aanwijzing of appel-ciderazijn werkt, maar het staat ons niet 100% zeker toe, omdat het experiment werd uitgevoerd op dieren, niet op mensen.

Hoe dan ook, volgens deskundigen op de website van de BBC zeggen experts dat het spaarzame gebruik van appelciderazijn, met name in de buurt van de maaltijd, een gunstig effect kan hebben op het cholesterolgehalte.

Onderzoek met mensen 

Een studie, uitgevoerd door onderzoekers van Iran en Singapore, onderzocht de invloed van appelazijn op de bloedlipiden bij 19 patiënten met hyperlipidemie (hoge niveaus van lipiden zoals cholesterol en triglyceriden in het bloed).

Tijdens het experiment werd de deelnemers gevraagd om hun dieet of hun patroon van fysieke activiteit niet te wijzigen. Ze moesten echter wel acht weken lang twee keer per dag ('s morgens en' s avonds) 30 ml appelciderazijn consumeren.

De conclusie was dat "in het algemeen, de studie aangaf dat consumptie van appelciderazijn mogelijk LDL, triglyceriden en cholesterol verlaagt bij patiënten zoals hyperlipidemie", schreven de onderzoekers.

Bovendien is een enquête die in Minnesota, in de Verenigde Staten, onderzocht 120 mensen, met de helft van hen dronk appelazijn voor acht dagen, terwijl de andere helft nam een ​​oplossing van water en 2% van de balsamico azijn.

Het verkregen resultaat was dat de consumptie van één of twee eetlepels dagelijkse appelciderazijn de niveaus van goed cholesterol kan verhogen, waarvan bekend is dat het een beschermend effect heeft met betrekking tot de cardiovasculaire gezondheid, de publicatie toegevoegd.

Hoe appel cider azijn te nemen

Niets om het concentraat van appelciderazijn door te slikken omdat het te zuur is en de tanden kan beschadigen. Het personeel van de BBC wees erop dat deskundigen waarschuwen dat appelazijn echt met mate moet worden geconsumeerd, omdat het innemen van grote hoeveelheden van het ingrediënt gecontra-indiceerd is en ook schadelijk kan zijn voor de voedselbuis.

In plaats van te veel appelciderazijnconcentraat te nemen, wordt het aanbevolen om één tot twee eetlepels appelciderazijn in water te mengen en het product als slasaus te gebruiken.

De BBC meldt dat experts adviseren om appelazijn in kleine hoeveelheden in voedsel te gebruiken of op een zeer verdunde manier in te nemen. "Er zijn andere manieren om cholesterol te verlagen die minder nevenrisico's met zich meebrengen", aldus de publicatie.

  • Zie ook: Hoe maak je zelfgemaakte Apple Cider-azijn?

Andere zorg die je niet kunt vergeten

We maken echter ook van deze gelegenheid gebruik om u te waarschuwen: dit artikel is louter ter informatie, het kan nooit de diagnose en aanbevelingen van de arts vervangen.

Dus voordat je appelazijn gebruikt voor cholesterol, moet je je dokter raadplegen om er zeker van te zijn dat de strategie je echt kan helpen en dat zal je geen pijn doen. Praat met hem over de dosering die voor u is aangegeven.

Laat bovendien in geen geval afstand van de richtlijnen die hij al heeft gegeven voor zijn behandeling tegen hoog cholesterol, om niet het risico te lopen dat dit zijn gezondheid ernstig zou schaden.

Heb je ooit gehoord van het gebruik van appelciderazijn voor cholesterol? Heeft u een hoog cholesterolgehalte en zoekt u naar manieren om het niveau te verbeteren? Reageer hieronder!