Vinca-de-Madagascar - Dient, voordelen en eigenschappen


Vinca-de-Madagascar - Dient, voordelen en eigenschappen / dieet

Ook bekend onder goodnight namen, goedemorgen, vinca-de-kat, kus de mulat, maria-schaamteloze en maagdenpalm-of-Madagascar, de vinca-de-Madagascar is een medicinale plant die glanzende bladeren en heeft de bloemen hebben meestal een roze kleur, hoewel de kleur kan variëren tussen wit en donkerroze.

Zoals de naam al aangeeft, is het afkomstig uit Madagascar, gelegen op het Afrikaanse continent, maar wordt het ook gekweekt in andere tropische gebieden.

De geneeskrachtige plant is bekend om zijn hypoglycemische eigenschappen (handelen in verlaagde bloedsuikerspiegel), antiseptisch, diuretisch, emetische (veroorzaakt braken), purgative (laxerend), wormafdrijvend en zuiverend (werkt bij het ontgiften toeneemt en verwijdering van toxine en bestrijding van de actie van vrije radicalen).

Waar is het voor? De voordelen van madagascar vinca

Nu we iets weten over wat dit medicinale plantje is, is het tijd om enkele voordelen te ontdekken die het kan brengen voor de gezondheid:

- Antiseptische actie

Dat wil zeggen, het bestrijdt de ontwikkeling van bacteriën en virussen, evenals hun acties. Het uit de bladeren van de plant bereide extract wordt gebruikt om wonden te helen, bloedingen te behandelen, om te gaan met de uitslag en als een mondspoeling. 

- Bestrijd menstruele krampen

In Togo, zijn de wortels van vinca-de-Madagascar gebruikt bij de bereiding van een thee die wordt gebruikt om de kramp die voorafgaan aan of zich voordoen gedurende de menstruatie bestrijden, genaamd dysmenorroe.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Viola Tricolor - voor wat het is, voordelen en eigenschappen
  • Vlierbessenthee - waar het voor dient, hoe en met voordelen
  • Rosa-Canina - wat het is, voordelen en wat het dient
  • Juniper - waar het voor is, voordelen en eigenschappen

 - Hulp bij de behandeling van abcessen

Abcessen zijn opeenhopingen van pus, meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. In Botswana is het de gewoonte om bladeren van planten in melk te dompelen om abcessen te verzachten.

- Chemotherapie

Twee verbindingen gevonden en geëxtraheerd uit madagascar vinca, vinblastine en vincristine, kunnen worden gebruikt in chemotherapie. De stoffen worden gebruikt bij de behandeling van ziekten zoals Hodgkin lymfoom, leukemie, Kaposi-sarcoom, maligne lymfomen, mycose fungoïdes (zoals non-Hodgkin lymfoom), neuroblastoom en Wilms tumor.

Geneesmiddelen die deze stoffen gebruiken, moeten echter in kleine hoeveelheden en voorzichtig worden gebruikt - altijd met indicatie en medische begeleiding natuurlijk.

Dergelijke middelen kunnen bijwerkingen zoals haarverlies, neuropathie (zenuwziekte in), natrium onbalans, constipatie, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, depressie, spierkrampen, hoge bloeddruk en maagdarmstoornissen brengen.

- Bestrijding van zwelling

De diuretische eigenschappen werken bij het verhogen van de eliminatie van overtollige lichaamsvloeistof door de urine. Het resultaat hiervan is de strijd tegen het vasthouden van vocht in het lichaam en daarmee de zwelling in het lichaam, die wordt veroorzaakt door de aandoening. 

- Behandeling van beten

De plant wordt gebruikt in Ayurveda, een medische kennis ontwikkeld in India om wespensteken te behandelen.

  • Zie ook: Geheimen van Ayurveda voor gewichtsverlies.

- Diabetes en malaria

China's traditionele geneeskunde gebruikt vinca-de-Madagaskar als onderdeel van de behandeling van ziekten zoals diabetes en malaria. Filippijnse volksgeneeskunde maakt ook een antidiabetisch gebruik van de medicinale plant.

Verzorging van Madagaskar vinca 

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van hoge doses van de medicinale plant, vooral in de capsule- of tabletversie, een risico op toxiciteit inhoudt. Bovendien wordt het als gevaarlijk beschouwd om de plant direct via de mond te consumeren, omdat het giftige chemicaliën bevat in zijn samenstelling, de zogenaamde vinca-alkaloïden.

De vinca-de-Madagascar kan bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken, haaruitval, gehoorverlies, bloeden, duizeligheid, zenuw problemen, toevallen, leverschade, lage bloedsuikerspiegel en zelfs de dood te brengen.

Vrouwen die zwanger zijn of hun baby's de borst geven, worden geadviseerd de plant niet te gebruiken. Dit komt omdat er een risico is op abortus of geboorte aan kinderen met aangeboren afwijkingen als gevolg van de schadelijke chemicaliën in het vinca.

Door het effect van het verlagen van de bloedsuikerspiegel te brengen, moet de plant heel voorzichtig worden gebruikt door diegenen die diabetes hebben. Dit komt omdat iedereen die al een behandeling voor de ziekte volgt en antidiabetica gebruikt, een zeer hoge verlaging van de bloedsuikerspiegel kan krijgen. In het ideale geval, praat met uw arts over het gebruik van madagascar vinca.

Ook vanwege de hypoglycemische werking mag de plant twee weken voor het uitvoeren van een chirurgische ingreep niet worden gebruikt, omdat dit kan interfereren in de controle van de bloedglucosespiegels tijdens en na de operatie.

Als u een medicijn gebruikt of aan een gezondheidstoestand lijdt, neem dan contact op met uw arts om te zien of u de plant moet gebruiken of niet. Dezelfde richting is van toepassing op diegenen die het willen gebruiken als hulpmiddel bij de behandeling van een gezondheidsprobleem.

Zoals we hebben gezien, is vinca-de-Madagaskar toxisch en kan het ernstige bijwerkingen veroorzaken. Om te voorkomen dat de gezondheid in het gedrang komt, is het daarom van fundamenteel belang om de arts te raadplegen voordat u er gebruik van maakt.

Ken je Madagascar vinca en zijn gezondheidsvoordelen al? Wilt u deze medicinale plant consumeren om te profiteren van een aantal van zijn eigenschappen? Reageer hieronder!