Viola Tricolor - voor wat het is, voordelen en eigenschappen


Viola Tricolor - voor wat het is, voordelen en eigenschappen / dieet

De driekleurige altviool is een geneeskrachtige plant ook bekend onder de naam viooltje, dapper viooltje, drievuldigheidskruid, drievuldigheidsbloem, altviool en driekleurig violet. De plant komt oorspronkelijk uit Europa, maar wordt ook gekweekt in Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika.

Eigenschappen van altviooltricolor

Bron van flavonoïden, saponinen en vitamine E, van de medicinale plant is bekend dat deze de volgende eigenschappen vertoont:

 • Ontstekingsremmende;
 • diureticum;
 • zuiveren;
 • expectorantia;
 • Anti-seborrheic,
 • bactericiden,
 • Béquicas - die de hoest kalmeren en irritaties in de keelholte verminderen;
 • Cholagogen - die galafscheiding veroorzaken, die de vertering van vet voedsel vergemakkelijkt;
 • Depuratief - ze werken in de ontgifting, eliminatie van gifstoffen en bestrijden de werking van vrije radicalen;
 • diureticum;
 • Verzachtende middelen - die het juiste vochtgehalte in de buitenste laag van de huid verzachten en handhaven;
 • laxeermiddelen;
 • zweet;
 • Tonics.

Waar is het voor? De voordelen van driekleurige altviool 

Nu dat je een beetje over wat de plant te leren kennen en erachter wat hun eigenschappen zijn, is het tijd om een ​​blik op de voordelen van altviooltricolor nemen. Bekijk de onderstaande lijst:

1. Gezondheid van de huid

De plant kan worden gebruikt om crèmes of infusies te produceren om te helpen bij de behandeling van eczeem, dat is een acute en chronische ontsteking van de huid gekenmerkt door het optreden van jeuk, roodheid en zwelling.

Wanneer toegepast op de huid, de altviooltricolor kan ook helpen bij het aanpakken van andere problemen zoals acne, droge huid, huiduitslag, roos, steenpuisten, abcessen, irritaties veroorzaakt door luiers, insectenbeten en wratten.

Het kan nog steeds in gevallen van psoriasis worden vastgesteld - dat het een huidziekte die rode, schilferige letsels, meestal in gebieden zoals de knieën, ellebogen en hoofdhuid brengt - en impetigo (bacteriële infectie die rode huid laesies veroorzaakt ).

Om deze problemen aan te pakken, is het aangegeven recept om de bladeren van de medicinale plant goed te verbrijzelen en te kneden en deze in een kompres te gebruiken.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • Mulch - Waar het voor is, Hoe thee, voordelen en eigenschappen maken
 • Juniper - waar het voor is, voordelen en eigenschappen
 • Longkanker - Wat het is en hoe het is
 • 16 Voordelen van Guaco Tea - waar het voor is en tips

Bovendien, vanwege zijn verzachtende eigenschappen, tonics en reiniging, Viola tricolor ook gekozen voor de samenstelling van gezichtscrèmes en cosmetica.

2. Slijmoplossend actie

De medicinale plant kan ook worden gebruikt om bij te dragen aan de behandeling van keelpijn, het probleem te verlichten en de symptomen van kinkhoest te verminderen.

Dit gebeurt dankzij het slijmoplossend effect, dat de afscheiding van de afscheiding via de luchtwegen vergemakkelijkt. Vanwege zijn slijmoplossende eigenschappen kan de plant ook nuttig zijn bij de behandeling van bronchitis en astma.

3. Bestrijding van obstipatie

De driekleurige viola-plant kan nog steeds worden gebruikt om te helpen bij de behandeling van constipatie, ook bekend als constipatie of obstipatie.

4. Helpt te stoppen met zwelling

De driekleurige altviool is begiftigd met diuretische eigenschappen. Met andere woorden, dit betekent dat de medicinale plant de eliminatie van overtollig water bevordert vanwege het feit dat het de urine stimuleert. Dit is belangrijk om de zwelling te bestrijden die ontstaat als gevolg van vochtretentie.

5. Ontstekingsremmende actie 

Dankzij het ontstekingsremmende effect kan de driekleurige altviool worden gebruikt bij de bereiding van een thee. Op zijn beurt kan de drank worden gebruikt om te helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals pneumonie, jicht en reuma.

6. Circulatie

Van de medicinale plant is ook bekend dat deze een verbeteringseffect teweegbrengt in relatie tot de bloedsomloop, iets dat als gunstig wordt beschouwd voor het handhaven van de gezondheid van het hart.

7. Cystitis

Het is ook te wijten aan zijn diuretische werking dat de driekleurige viola is geclassificeerd als een hulpmiddel bij de behandeling van cystitis.

Na verloop van tijd, blaasontsteking is een ontsteking van de blaas dat de symptomen zoals sterke en aanhoudende drang om te plassen, branderig gevoel bij het plassen, vaak urine en in kleine hoeveelheden bloed in de urine, pijn in het bekken, urine sterk geurende, gevoel veroorzaakt druk in de onderbuik en lage koorts, lager dan 38º C.

8. Haargezondheid

De driekleurige altviool kan worden gebruikt als ingrediënt in natuurlijke shampoos. De reden hiervoor is dat de plant de hoofdhuid voedt en de kwaliteit van het haar verbetert.

Hoe driekleurige altvioolthee te maken 

ingrediënten:

 • 1 l water;
 • Bladeren van tricolor altviool.

Bereidingswijze:

 1. Vul een ketel met water en breng aan de hitte om te verwarmen;
 2. Voeg de blaadjes van de driekleurige altviool toe en laat daar tot het kookpunt staan. Dus, grof, zoeten met suiker of honing, als je wilt, en jezelf bedienen.

Zorg voor de driekleurige altviool

De medicinale plant mag niet worden gebruikt als diureticum in gevallen van mensen die lijden aan hypertensie, hartaandoeningen of matige of ernstige nierinsufficiëntie, tenzij er medische controle en monitoring is.

Vanwege het gebrek aan informatie over hun effecten op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, wordt aan deze vrouwen geadviseerd de plant niet te gebruiken.

Het gebruik van driekleurige viola vereist voorzichtigheid en moet met mate worden gedaan, omdat dit kan resulteren in ongecontroleerd verlies van vocht, stressdecompensatie en overmatige eliminatie van kalium. Het dagelijks en continu gebruik ervan kan migraine veroorzaken en hoge doses van de plant kunnen misselijkheid en braken veroorzaken.

Als u een probleem of aandoening heeft voordat u de plant gebruikt om te behandelen, raadpleeg dan uw arts en volg de aanbevelingen van de door hem aangegeven volledige behandeling op de juiste manier op. Het wordt aanbevolen om altijd met de professional te praten voordat u een kruidengeneesmiddel gebruikt.

Vraag uw arts ook naar het gebruik van viola tricolor als u een geneesmiddel gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen interactie tussen stoffen is.

Heb je ooit gehoord van tricolor altviool en al zijn voordelen en eigenschappen voor gezondheid en fitness? Wil je je thee vanaf nu consumeren? Reageer hieronder!