Mokken vetten? Calorieën, analyse en tips


Mokken vetten? Calorieën, analyse en tips / dieet

Hoeveel calorieën bevatten wodka? Maakt die wodkadrank je dik en ruïneert je je dieet? Of helpt het je om af te vallen? Te veel wodka vernietigt je lever, of is matig alcoholgebruik goed voor je hart? Is het ok om te drinken als je mengsels met weinig calorieën voor wodka vindt? Er is veel verkeerde informatie met betrekking tot alcohol. We hopen dat we u kunnen helpen om het u duidelijker te maken als wodka dik wordt of niet.

Calorieën van Pure Vodka

Laten we beginnen met de basis. Een portie wodka, dat 42 gram is, heeft ongeveer 100 calorieën. Dit is voor Vodka's met 40% alcohol, die de meeste wodka's zijn. Meer alcohol betekent meer calorieën. Wodka met 50% alcohol heeft ongeveer 125 calorieën per portie. Maar dit is nog steeds niet veel; het kan slechts 15 tot 20 minuten trainen duren om een ​​dosis wodka te verbranden.

Honderd calorieën is helemaal niet slecht. Je kunt elke dag een drankje nemen en met slechts 200 calorieën zou dat niet genoeg zijn om je dieet te verpesten. Misschien wilt u 200 calorieën uit een andere bron verwijderen - zeg bijvoorbeeld nee tegen de bonbon op het werk - en dit compenseert gemakkelijk twee porties per dag. Maar het aantal calorieën in wodka vertelt slechts een deel van het verhaal.

Calorieën in Vodka in Drinks en Ice Drinks

Wanneer we de calorieën van wodka in dranken of dranken van het type "Ice" analyseren, zien we dat het gemakkelijker is om aan te komen als we sommige eenheden consumeren.

 • Smirnoff Ice (275 ml) - 184 calorieën
 • 51 IJs (Tangerine smaak) (275 ml) - 197 calorieën
 • 51 IJs (limoen, passievrucht of citroensmaak) (275 ml) - 197 calorieën
 • Orloff Ice (290 ml) - 142 calorieën
 • Flying Ice (300ml) - 230 calorieën
 • Flying Strong Ice (300ml) - 270 calorieën
 • Mexican Ice (300ml) - 246 calorieën
 • Sex on the Beach (150 ml) = 200 kalk
 • Pina Colada (200 ml) = 280 kalk
 • Citroen caipivodka (200 ml) = 360 kalk
 • Pineapple Caipiroska (200 ml) = 405 kalk

Waarom vett Vodka in waarheid?

Als je denkt dat wodka dik wordt, is het niet alleen een kwestie van calorieën. U moet nadenken over de andere effecten van alcohol. Sommige deskundigen zeggen dat het het metabolisme vertraagt ​​door testosteron te remmen, dat spieropbouwende en vetverbrandende eigenschappen heeft. Alcohol bevat eigenlijk geen vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Houd er ook rekening mee dat wanneer je een paar drankjes hebt gedronken, je remmingen verminderen en je meer kans hebt vettig te eten in de bar (of aipim, maar wat is het verschil?).

De meeste mensen hebben als een duidelijke en voor de hand liggende waarheid dat wodka dik wordt, maar de waarheid is dat de vetmesten de snacks zijn die je eet als je je caipirinha neemt. Misschien eet je een heel pakket pinda's, canapés, verschillende zoute snacks en zoveel andere heerlijke hartige hapjes die we graag eten als we onze favoriete drank hebben.

We mogen ook niet vergeten dat 99% van de mensen geen pure wodka drinken. Dat wil zeggen, je krijgt waarschijnlijk niet de wodka, zet een maat in het glas met ijs en dat is het. Meestal gebruiken mensen het in drankjes met vruchtensappen, kokosmelk, frisdranken en zoveel andere variaties. En op die manier verandert elk drankje in een calorie-bom. Zoals u kunt zien, is de hoeveelheid calorieën uit wodka zelf niet het grootste probleem, maar de calorieën uit dranken die wodka gebruiken.

Verdunt Vodka?

Er zijn echter gegevens die suggereren dat de calorieën in wodka die je consumeert je niet doen aankomen! Sterker nog, sommige studies hebben ongelooflijk aangetoond dat het vervangen van calorieën uit voedsel door alcohol kan leiden tot een afname van het gewicht. Dit is waarschijnlijk niet gezond, vooral als je veel drinkt, maar het is interessant om te reageren.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • 10 Dranken Low Carb Recepten
 • Bier of wodka - wat wordt dikker?
 • Drink je? Calorieën en analyse
 • De perfecte drank voor een gezond en no-stop-over-weekend

Dit kan gebeuren omdat calorieën in wodka (ongeveer 7 calorieën per gram, vergeleken met 4 calorieën per gram in eiwitten en koolhydraten en 9 calorieën per gram in vet) door de lever worden verwerkt voordat ze in vet kunnen veranderen. Het feit is dat beweren dat wodka dun is meer te maken heeft met gekte of controverse dan met waarheid.

Tips om niet vet te worden

Oké, dit is allemaal erg goed. Dus wat te denken van dit alles? Er is nog een praktische overweging om in gedachten te houden, en dit is het. Hoe drink je je wodka? Neem je doses of puur? De meeste mensen nemen wodka in een soort drankje. Mengsels zoals frisdrank, sinaasappelsap en tonic water zijn rijk aan suiker. Het zijn niet alleen de calorieën in wodka waar je je zorgen over moet maken, het is al die suiker, die een bron van calorieën is.

Zoals we al hebben gezien, is het effect van wodka zelf op uw dieet onduidelijk. Het kan zijn dat je aankomt of niet. Maar als je veel alcohol drinkt vermengd met een frisdrank, kun je er zeker van zijn dat deze wodkadrank dikker wordt! De eenvoudige oplossing voor dit probleem is het vinden van caloriearme melanges voor wodka.

We zijn hier niet om je te vertellen dat je gewoon de calorieën in wodka moet negeren, of zelfs moet stoppen met drinken. Zorg ervoor dat u alle informatie hebt, zodat u af en toe kunt genieten van een drankje zonder de riem los te moeten laten.

Laatste overwegingen

Eén reden waarom zoveel mensen geloven dat alcohol in het algemeen, en zelfs wodka dik wordt, komt door het toegeeflijke gedrag dat het gevolg is van drinken. Als je goed kijkt waarom wodka je doet aankomen, vooral in kleine hoeveelheden en niet elke dag, heeft heel weinig te maken met de wodka zelf.

Als u een uitgebalanceerd dieet hebt dat hele voedingsmiddelen, groenten en fruit en magere eiwitten omvat en u regelmatig lichaamsbeweging uitvoert, maakt u zich misschien minder zorgen als uw drankje u dik maakt. Vermijd heel veel calorieën en vet voedsel, maar vooral als je drinkt, en je kunt je lichaam vet laten verbranden.

De sleutel tot het genieten van wodka zonder verlies van gewicht te verliezen, is om je calorieën in elk drankje te beperken en overmatig drinken te vermijden. Wanneer u teveel wodka gebruikt, springt alcohol voor het vet dat wacht om te worden verbrand. Dus matig alcoholgebruik maakt je niet dik, maar drinkt te veel en een slecht dieet, ja.

Hoe vaak drink je elke week alcohol? Bevatten je favoriete drankjes wodka? Denk je dat je dit dieet misschien saboteert? Reageer hieronder.