Krijgt Yakult vet of afvallen?


Krijgt Yakult vet of afvallen? / dieet

De overgrote meerderheid van de Brazilianen heeft Yakult al gebruikt. Het imago van de dealers die de kar van het product door de straten trekken, maakt deel uit van ons dagelijks leven.

We zijn opgegroeid met het horen van levende Lactobacilli. We nemen dergelijke gefermenteerde melk, maar slechts weinigen weten dat het een probiotisch voedsel is.

Wat zijn tenslotte deze Live Lactobacilli?

Bacteriën worden meestal geassocieerd met ziektes, maar degenen die in een gezonde darm wonen, zijn verantwoordelijk voor de goede werking ervan.

In onze darmflora zitten minstens 10 miljard bacteriën per mm². De meesten van hen zijn lactobacilli.

Deze lactobacilli komen tot leven in de darm, omdat ze de zuurgraad van de maag kunnen overleven. In de darmomgeving reproduceren ze zich snel.

Hoe werken Lactobacilli?

Lactobacilli zijn als "natuurlijke antibiotica." In de darmomgeving is er competitie om voedsel. Deze strijd tussen goede bacteriën en schadelijke bacteriën gebeurt de hele tijd.

De lactobacilli, die in groter aantal zijn, verbruiken de voedingsstoffen, waardoor er weinig overblijft voor de andere bacteriële vormen; op deze manier worden ze gedecimeerd, waardoor we worden beschermd tegen infecties.

Wanneer een onbalans optreedt en het aantal lactobacilli wordt verdrongen door de schadelijke bacteriën, worden we ziek. Aan deze onbalans noemen we intestinale dysbiose.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • 3 recepten van Yakult Homemade Light
 • Heeft Yakult Hold of Release the Intestine?
 • Doet banaan slecht voor gastritis?
 • Hoe de darmflora te herstellen - voedsel, supplementen en tips

De aanwezigheid van lactobacilli verhoogt ook de zuurgraad in de intestinale milieu, belemmeren de proliferatie en groei van schadelijke micro-organismen. Vandaar het enorme belang van lactobacilli.

Mogelijke oorzaken van dysbiose

 • Onzorgvuldig gebruik van antibiotica, anti-inflammatoire middelen, steroïden, pijnstillers en maagzuurremmers;
 • Overmatig gebruik van purgeermiddelen en laxeermiddelen;
 • Slechte productie van maagsappen;
 • Lage vezelinname;
 • Hoge consumptie van suikers en vetten;
 • Misbruik van alcoholische dranken en sigaretten;
 • Voedselvergiftiging;
 • Hepatische disfunctie;
 • Stress.

Krijgt Yakult vet of afvallen?

Studies met betrekking tot het onderwerp zijn nog steeds zeer voorlopig. Om erachter te komen of Yakult dik of dun wordt, proberen we iets meer over hem te begrijpen.

Onder deze studies, een uitgave van het Journal of Functional Foods, suggereert dat deze supplementen de absorptie van intestinale vet kan verhinderen echter bescheiden.

Het kwam tot dit resultaat na de analyse van een kleine groep vrijwilligers, allen licht overgewicht.

Verder in dit nummer, werd waargenomen dat goede darmbacteriën bevorderen van een positieve verandering in de manier waarop het lichaam absorbeert calorieën uit voedsel, dat een mogelijkheid van toekomstige bevestigen dat Yakult gewicht te verliezen zou kunnen leiden. Al deze onderzoeken duren echter veel langer om doorslaggevend te zijn.

Calorieën en voedingsfeiten

Een Yakult eenheid heeft 51 calorieën, 11 g koolhydraten, 1,6 g eiwit en vet 0 g.

We kunnen concluderen dat elke eenheid zeer weinig calorieën heeft om als een schurk van een dieet te worden beschouwd. Het zou overdreven zijn om te zeggen dat Yakult aan het mesten is, ook al neemt de persoon twee eenheden per dag.

Yakult x Lactose Intolerance (IL)

Als probiotische gefermenteerde melk, bereiken de darmen, laat zijn lactobacilli komen vestigen in het slijmvlies, waar ze voeden enkele vezels en lactose, handelend aldus als een belangrijk bestanddeel bij de behandeling van klachten door intolerantie voor lactose.

Het is duidelijk dat mensen met een bewezen lactose-intolerantie eerst met hun arts moeten praten voordat ze dergelijke producten consumeren.

voordelen

 • Het werkt als een bactericide;
 • Het balanceert de darmflora;
 • Stimuleert het immuunsysteem;
 • Regulariseert darmtransit;
 • Vergemakkelijkt de opname van voedingsstoffen;
 • Verlicht constipatie;
 • Voorkomt de vorming van gassen.

Hoe Yakult thuis te maken

Voor degenen die de gefermenteerde melk in grote hoeveelheden consumeren, kan het interessant zijn om het thuis te proberen.

Het is vrij eenvoudig om tot het resultaat te komen, met een goede verlaging van de kosten.

Kies eerst een glazen fles met een deksel. Ze moeten goed worden gesteriliseerd in kokend water. Dit omvat alle objecten die worden gebruikt tijdens receptvoorbereiding, inclusief lepel en trechter, wanneer u ze moet gebruiken.

ingrediënten:

1 liter magere melk;
2 potten Yakult;
3 eetlepels bruine suiker (voor siroop);
3 eetlepels water (voor siroop);

De manier om het te doen is gedetailleerd, stap voor stap, in de onderstaande link:

De voordelen van zelfgemaakte Yakult

 • Een van de voordelen van thuis doen is de mogelijkheid om suiker te beheersen, en het is zelfs mogelijk om het uit te sluiten;
 • De keuze van magere melk maakt het eindproduct ook gezonder.

Desvantages van zelfgemaakte Yakult

 • Omdat het een huisgemaakt product is, is de houdbaarheid veel korter en moet het binnen een paar dagen worden geconsumeerd, omdat er geen bewaarmiddelen zijn behalve die al aanwezig zijn in melk en Yakult. Vergeet niet om het in de koelkast te bewaren;
 • Gebruik niet te veel. Respecteer de dagelijkse doses. Het zelfgemaakte product heeft dezelfde bijwerkingen als het geïndustrialiseerde Yakult.

Hoeveel te consumeren?

Hoewel het zeer op prijs wordt gesteld, is de maat van de fles de aangegeven dagelijkse dosis. Mensen met aanleg kunnen de darmperistaltiek versnellen en diarree veroorzaken.

Hoewel het een gemakkelijk te vinden en te verkopen product is, zou het interessant zijn om de dagelijkse hoeveelheden te targeten.

contra-indicaties

Er zijn geen gemelde gevallen van ernstige contra-indicaties. Mensen die bewezen hebben allergisch te zijn voor het product, moeten dit natuurlijk vermijden.

Het wordt niet aanbevolen om het product te veel te consumeren met het idee om het een laxeermiddel te maken, want behalve dat het niet het voorstel van de gefermenteerde melk is, is het voorlopig uitgesloten dat Yakult slinkt.

Het is duidelijk dat bij het veroorzaken van een mogelijk beeld van diarree, de persoon door uitdroging zal afvallen en niet door vet te verbranden.

curiositeiten

 • Hoewel "in natura" -melk lactobacilli bevat, overleven ze het pasteurisatieproces niet;
 • Lactobacilli zijn niet alleen aanwezig in de darmflora, maar ook in de vaginale en buccale flora;
 • In sommige teksten is het mogelijk om het woord "microbiota" te vinden in plaats van de darmflora.

Laatste overwegingen

Onze gezondheid is afhankelijk van een mix van componenten die op een evenwichtige manier werken en onze darmflora maakt deel uit van dit proces.

Je moet het gezond houden door het eten van vers voedsel, oplosbare en onoplosbare vezels, het verminderen van overtollige suiker, natrium en vetten. Ter aanvulling, de consumptie van de gefermenteerde melk zal wat voedselschaarste veroorzaken, en onze darm versterken en helpen bij de uitvoering van haar functie.

Heb je ooit geloofd dat Yakult dik wordt? Heb je genoeg van dit product als kind genomen? Reageer hieronder!