Juniper - waar het voor is, voordelen en eigenschappen


Juniper - waar het voor is, voordelen en eigenschappen / dieet

Zimbro is de populaire naam die aan de struik wordt gegeven Juniperus communis, dat over het algemeen wordt gevonden in Europa, van oorsprong uit regio's zoals Noorwegen en Rusland, Azië en Noord-Amerika. Het is ook bekend als de vrucht van genet, geslacht, jeneverbes, jeneverbes en zimbron.

De plant produceert rond fruit vergelijkbaar met druif en de zaden worden gebruikt bij de bereiding van kruiden vanwege de opmerkelijke smaak. De olie uit de zaden van jeneverbes wordt nog steeds gebruikt in de alcoholische gin-drank, waardoor deze zijn karakteristieke aroma en smaak krijgt.

Het is nog een medicinale plant die diureticum, laxeermiddel (ontgiftende, bestrijden van vrije radicalen en toxines elimineren), slijmoplossende, antiseptische, tonic, spijsvertering, carminatief (bestrijding gasvorming in de darm), tranquillizers, anti heeft ontstekingsremmend, antirheumatisch (bestrijding van reuma), antiviraal, antibacterieel, krampstillend en samentrekkend.

Waar is het voor? Ken enkele voordelen van jeneverbes

Nu we hebben geleerd wat er is en waar de medicinale plant kan worden gevonden, is het tijd om enkele voordelen te leren:

- Verzachtende actie

Het verzachtende effect ervan kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, slapeloosheid tegen te gaan en bovendien de nervositeit te verminderen.

- Bestrijding van zwelling

Door een diureticum te zijn, dat wil zeggen het bevorderen van de eliminatie van overtollig water dat in het lichaam aanwezig is via de urine, kan jeneverbes bijdragen aan het bestrijden van zwelling. Dit komt omdat vochtretentie precies een van de oorzaken van zwelling is.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Viola Tricolor - voor wat het is, voordelen en eigenschappen
  • Mulch - Waar het voor is, Hoe thee, voordelen en eigenschappen maken
  • Vlierbessenthee - waar het voor dient, hoe en met voordelen
  • 6 Voordelen van Poejo-thee - waar het voor is, wat het is en indicaties

Dit effect kan bijdragen, zij het indirect, met een goede vorm, gezien het feit dat een van de redenen gewichtstoename dat ontstaat is de zwelling door waterretentie. 

- Ontstekingsremmende werking

Dankzij het ontstekingsremmende effect kan de medicinale plant spierpijn behandelen door ontstekingen, ontstekingen van de keel, darmen en andere delen van het lichaam.

- Huidgezondheid

De plant kan helpen bij de behandeling van huidproblemen zoals puistjes, acnes en huidirritaties vanwege de antiseptische eigenschappen.

Vanwege de antiseptische werking werd jeneverbes gebruikt bij mensen die in oorlogen verwondingen of verwondingen hadden opgelopen of atleten trainden. Volgens de Organic Facts-website kan de medicinale plant bescherming bieden aan de wonden, voorkomen dat ze geïnfecteerd raken of dat de tetanus wordt ontwikkeld.

- Reuma

Zoals we eerder in dit artikel zagen, heeft jeneverbes ook antireumatische eigenschappen. Dit betekent dat het kan verlichten of verminderen van de symptomen van de aandoening die een reeks van ziekten die verband houden met spierstelsel aan het osteoarticulaire systeem (waarbij de botten, gewrichten, pezen en spieren) omvat. 

- Verbeterde circulatie en verwijdering van toxines

De essentiële olie van de plant bevordert en verbetert de bloedcirculatie en helpt om gifstoffen uit het lichaam urinezuur, dat zich ophoopt als weefsel veroorzaakt ontsteking en pijn in het gewricht ook. Deze eigenschappen bestrijden problemen zoals jicht, artritis en nierstenen, die geassocieerd zijn met een slechte bloedsomloop en de accumulatie van toxines in het lichaam. 

- Spijsverteringssysteem

De medicinale plant is begiftigd met spijsverteringseigenschappen en werkt in de afname van de zuurgraad van de maag, waarbij gezondheidsproblemen die samenhangen met het spijsverteringsstelsel worden vermeden. De etherische olie van de jeneverbes werkt ook samen met de goede werking van de maag, helpt de behandeling van aandoeningen zoals zweren en helpt de juiste stroom van gal, maagsappen en zuren in de maag voor de spijsvertering. 

Slechte adem

Er wordt aangenomen dat thee bereid uit juniper ook kan bijdragen aan het sterk verminderen of zelfs elimineren van slechte adem.

- Ademhalingsproblemen

De plant wordt ook geassocieerd met samenwerking met de behandeling van ademhalingsproblemen zoals astma en bronchitis. In het geval van bronchitis kan het voordeel worden waargenomen wanneer de essentiële olie die wordt verkregen uit de medicinale plant wordt ingeademd.

- Vecht tegen krampen

Als een krampstillend middel draagt ​​essentiële olie van jeneverbessen bij aan de behandeling van kramp uit verschillende bronnen, zoals spieren, ademhalingswegen en darmen, bijvoorbeeld.

- Adstringerende actie

Om te zeggen dat de essentiële olie van de plant is samentrekkende is hetzelfde als zeggen dat het product kan helpen bij de behandeling tand pijn, haaruitval, het versterken van de greep van het tandvlees aan de tanden, de behandeling van diarree en vernauwen de bloedvaten, het verminderen van de kans op bloeden.

Zorg voor jeneverbes

De plant is giftig en daarom moet de bes op een gematigde manier worden gebruikt in de vorm van kruiden of infusie.Het is belangrijk om te weten dat langdurige behandeling met jeneverbesmettingen de kans op nierproblemen kan vergroten.

Mensen die lijden aan nefritis, dat is een ontsteking van de nier nefronen - die andere nierproblemen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding proces hun baby's moeten niet gebruiken - de huidige in de nieren werken in filtratie en urine vorming structuren de jeneverbes.

Voor het gebruik van de plant als een hulpmiddel voor de behandeling van een aandoening - eenvoudig als het lijkt te zijn - zorg ervoor dat een arts die je vertrouwt te raadplegen. Dat is de beste manier om ervoor te zorgen dat de jeneverbes geschikt is voor uw specifieke geval en het zal haar geen kwaad, opdat elk lichaam werkt en reageert op een bepaalde manier.

Hoe Juniper Tea te maken 

De drank wordt bereid met de vruchten van de jeneverbes poeder, een product dat kan worden gevonden in apotheken en reformwinkels.

ingrediënten: 

  • 2 eetlepels jeneverbessenpoeder;
  • ½ l water.

Bereidingswijze:

  1. Meng de gepoederde jeneverbes met het water in een container die naar het vuur kan gaan;
  2. Kook gedurende vijf minuten. Schud de container vervolgens en wacht tot de vloeistof is opgewarmd;
  3. Zodra je op een geschikte consumptietemperatuur bent, dien je jezelf.

Wist je al wat jeneverbes is en waarvoor is deze medicinale plant? Nu u de voordelen en eigenschappen ervan kent, wilt u het in uw dagelijkse leven invoegen? Reageer hieronder.