Is Apple Azijn goed voor echt? Waar is het voor?


Is Apple Azijn goed voor echt? Waar is het voor? / schoonheidsleer

Appelciderazijn heeft verschillende interessante eigenschappen, zoals de aanwezigheid van enzymen en bacteriën die gunstig zijn voor het spijsverteringsproces en die helpen bij bijvoorbeeld gewichtsverlies en controle van het cholesterolgehalte. Bovendien kan azijn worden gebruikt voor plaatselijke behandelingen van de huid en het haar.

Ongeacht het soort garen, appelazijn brengt verschillende gezondheidsvoordelen voor het haar. Laten we hieronder eens kijken of het gebruik van appelciderazijn in het haar goed is en wat de voordelen zijn van het aanbrengen van dit product in de lokken, naast natuurlijk tips voor het gebruik van het product in het haar.

Appelciderazijn in het haar

Tegenwoordig zijn de producten voor haarbehandeling meestal een mix van verschillende chemische stoffen, waarvan sommige heilzaam zijn en andere die schade aan het haar toebrengen. Om deze reden zijn veel mensen op zoek naar natuurlijke alternatieven om het haar mooi te maken zonder het garen te mishandelen met procedures en toxische producten.

Zo is appelcider azijn ontstaan ​​als een natuurlijk en ook economisch alternatief voor de behandeling van haar. Appelciderazijn wordt gemaakt door een proces van appelfermentatie, dat het verrijkt met levende micro-organismen, mineralen en gezonde zuren.

Waar is het voor?

Maar waarom toch de azijn? Waar is dit product voor? Appelciderazijn heeft verschillende gunstige eigenschappen voor de haargezondheid. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen en toepassingen van appelciderazijn in haar.

1. Breng de pH en talg van het haar in balans

Haar en natuurlijke olie op de hoofdhuid (talg) hebben een pH-waarde van 4,5 tot 5,5, wat zure pH-waarden zijn. Wanneer de pH binnen die limiet wordt gehouden, wordt de hoofdhuid beschermd tegen de groei van schimmels en bacteriën, wat zorgt voor gezond haar. Veel haarproducten verstoren echter deze natuurlijke pH van de hoofdhuid, waardoor de haarschubben en hoofdhuid worden aangetast.

Appelazijn heeft als hoofdbestanddeel azijnzuur, dat een pH-waarde heeft die erg dicht bij die van de menselijke hoofdhuid ligt. Op die manier kunnen we, door regelmatig haar met azijn te spoelen, helpen bij het reguleren van de natuurlijke pH van de hoofdhuid, wat vooral belangrijk is als uw haar vettig is.

2. Antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen

Het azijnzuur dat aanwezig is in appelciderazijn is een krachtig antimicrobieel middel dat bacteriën en schimmels kan doden, die in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van roos en haarverlies. Dus, het gebruik van appelciderazijn in het haar creëert een vijandige omgeving voor schimmels en bacteriën die de sloten kunnen beschadigen. Je haar minstens één keer per week wassen met appelazijn kan genoeg zijn om de roos kwijt te raken.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • 4 Onverwachte toepassingen en voordelen van Apple om van u te genieten
 • 15 Voordelen van kokosolie in haar
 • Snel haargroeimiddel - 10 meest gebruikte
 • 5 Voordelen van vitamine C voor haar

3. Reiniging en verduidelijking

Het gebruik van zoveel dagelijkse producten in ons haar, zoals gels, sprays, zalven, maskers, crèmes en andere, kan leiden tot ophoping van producten in de draden en de hoofdhuid. Dit residu dat in het haar terechtkomt, kan de draden ondoorzichtig en levenloos achterlaten.

Door appelaciderazijn in je haar te gebruiken, is het mogelijk om een ​​grondige reiniging uit te voeren en het uiterlijk en de gezondheid van het garen te verbeteren. Idealiter zou je de appelciderazijn moeten aanbrengen en deze minstens 3 minuten laten werken, wat de tijd is die wordt gesuggereerd door wetenschappelijke studies die aantonen dat dit de minimale tijd is dat azijn de moleculaire structuur van het residu moet afbreken, waardoor het mogelijk wordt gemakkelijker worden geëlimineerd.

4. Definitie van krullen

Apple cider azijn is ook geweldig voor meisjes die krullen hebben. Het verbetert de elasticiteit van de draden, waardoor de krullen mooier worden. Bovendien, in tegenstelling tot de specifieke producten voor krullen die op de markt verkrijgbaar zijn, laat azijn geen haar achter dat op zwaar garen lijkt. Dit betekent dat de natuurlijke beweging van het haar wordt gehandhaafd.

5. Ontschepper

Azijn wordt ook gebruikt als een alternatief voor conditioners, waardoor de cuticula van draden worden ontward en gelast. De natuurlijke zuurgraad helpt de nagelriemen te verzachten en het kapsel te vergemakkelijken.

6. Vermindering van kroezen

Mensen met krullend haar zijn degenen die het meest last hebben van kroezen. Frizz wordt veroorzaakt door haarschubben die "opstaan" en kruipen op de hoofdhuid. Bij het aanbrengen van appelciderazijn op het haar, is er een soort gladmakende werking van de nagelriemen waardoor het haar gladder wordt en kroezen vermindert.

7. Helderheid

De positie van de cuticula van de draden is direct gerelateerd aan de helderheid. Dit komt omdat de positie ervan de eigenschappen van de draden in lichtreflectie beïnvloedt. Op deze manier, wanneer de cuticula naar beneden is, zoals kort na een wasbeurt met appelciderazijn, heeft het haar een groter vermogen om licht te reflecteren, wat een helder en gezond haar uiterlijk geeft.

8. Vermindering van haarporositeit

De porositeit van het haar heeft te maken met de penetratie van vocht in de draden.Zo zorgt "ideaal" haar ervoor dat de vereiste hoeveelheden vocht de buitenste schubbenlaag van de draden kunnen binnendringen. Al meer poreus haar absorbeert de vloeistof snel en in grotere hoeveelheden en verliest ook sneller dit vocht dan andere soorten haar met minder porositeit. Op deze manier veroorzaakt een hoge porositeit verschillende haarbeschadigingen, zoals droog en levenloos haar, bijvoorbeeld.

Verschillende chemische behandelingen en overmatige blootstelling aan de zon en hitte beschadigen het haar en verhogen de porositeit. Soms is de schade onomkeerbaar, waardoor de draden zwak blijven en meer en meer schade oplopen.

Hoewel het geen omkeerbaar proces is, is het mogelijk om dit probleem van hoge porositeit met behulp van appelciderazijn te verlichten. Het werkt door de cuticula glad te strijken en de schade te minimaliseren. Om te proberen de porositeit van haar veranderd door chemische behandelingen, zoals progressieve borstels, te veranderen, laat het haar groeien en voorkom dat het nieuwe haar dezelfde schade oploopt.

- Porositeitstest

Een eenvoudige en interessante test om de porositeit van je haar te testen, is om een ​​lok haar in een glas water te doen. Als het onmiddellijk zinkt, is de porositeit van je haar hoog. Als het naar het midden van het glas drijft, is de porositeit normaal. Als de draad naar de bovenkant van het glas drijft en veel tijd nodig heeft om te zinken, heeft uw haar een lage porositeit.

9. Stimuleert de groei en voorkomt haaruitval

Appelazijn stimuleert de bloedcirculatie in de haarzakjes, wat essentieel is om de haargroei te stimuleren en te voorkomen dat het haar breekt. Bovendien helpt een betere circulatie bij het juiste transport van essentiële voedingsstoffen naar de cellen in de haarzakjes, versterkt het de wortel en bevordert het de haargroei.

10. Vermijd dubbele en broze tips

Door regelmatig appelciderazijn te gebruiken, verwijder je op een natuurlijke manier knopen van het haar, help je de nagelriemen te sluiten, verbeter je de porositeit en maak je het haar sterker. Dientengevolge hebben we een vermindering van het aantal dubbele uiteinden en een drastische vermindering van het breken van de draden.

11. Rijk aan vitamines

Appelciderazijn zit boordevol vitamines en mineralen die goed zijn voor haar, zoals vitamine B en C. Sommige studies suggereren dat azijn alfa-hydroxyzuur of hydroxyzuur bevat dat helpt de huid van de hoofdhuid te exfoliëren en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die roos kunnen helpen verminderen.

Hoe te gebruiken

Het eerste geheim zit in het type azijn. Er zijn merken die het product pasteuriseren, het duidelijker maken en daarom met minder gunstige eigenschappen. Het ideaal is om azijn te kiezen met het label biologisch, onbewerkt en ongefilterd. Vervolgens hebben we een korte stap voor stap hoe het product op het haar moet worden aangebracht.

 1. Bereid de oplossing voor: Om appelciderazijn in het haar te gebruiken, meng je eenvoudig een glas water met twee tot vier eetlepels azijn om het garen te wassen en opzij te zetten.
 2. Was het haar en breng de oplossing op de hoofdhuid aan: Na het wassen van het haar met shampoo en goed spoelen, giet je langzaam het azijnmengsel en water over de hoofdhuid en laat je de vloeistof langs de lengte van het haar lopen.
 3. massage: Masseer het gebied van het leren haar, dat naast het versterken van de effecten van azijn, de bloedsomloop in de regio stimuleert en de haargroei stimuleert.
 4. Wacht om te handelen: Laat het ongeveer 1 tot 3 minuten inwerken en verwijder de azijn uit het haar door te spoelen met water. U hoeft geen conditioner te gebruiken als u dat niet wilt.

Andere tips

Als je haar droog is, gebruik dan slechts twee eetlepels azijn. Als je haar vettig is en / of veel roos heeft, gebruik dan drie tot vier eetlepels azijn per glas water. Deze blend kan worden aangepast aan wat het beste past bij uw haartype. Gebruik nooit azijn alleen, verdun het product altijd vóór gebruik in water.

De enige zorg die moet worden genomen is met de ogen. Contact van de azijn met de ogen kan irritatie en voldoende ongemak veroorzaken.

De procedure kan tot twee keer per week worden uitgevoerd en een keer per week levert al ongelooflijke resultaten op.

Is appelazijn echt goed?

Azijn wordt gebruikt door mensen die kiezen voor de "low poo" -techniek, waarvan het doel is om het haar op een minder agressieve en natuurlijker manier te reinigen en te behandelen dan de producten in de verpakking, die vaak aardolieproducten bevatten in de samenstelling, voor voorbeeld. Ook blijft de geur van azijn niet aan het haar plakken. Zodra het haar droog is, verdwijnt het.

Er zijn geen specifieke wetenschappelijke studies over de veiligheid en werkzaamheid van appelciderazijn in haar. Er zijn echter verschillende studies over het effect van pH op de gezondheid van het haar. Er zijn recente studies die bijvoorbeeld aantonen dat de hoge pH-alkaliteit van shampoos die normaal op de markt worden aangetroffen haarschade veroorzaakt, zoals wrijving, breuk en uitdroging van het haar.Door de zuurgraad van producten als deze te verhogen, worden voordelen zoals zachtheid, sterkte en helderheid bereikt, wat de voordelen zou rechtvaardigen die worden verkregen door het gebruik van azijn dankzij de zure pH.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten haar en het is noodzakelijk om te observeren of het gebruik van het product voordelig is of niet. Maar ja, appelciderazijn is veilig en goed voor je haar, en het gebruik ervan met mate kan de meest verschillende voordelen opleveren die hierboven zijn genoemd.

Aanvullende referenties:

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4158629/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/
 • http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTOTAL-ZGTW201106024.htm
 • https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1750-3841.12434
 • http://coconutsandkettlebells.com/apple-cider-vinegar-hair-rinse/
 • https://www.jaad.org/article/S0190-9622(11)02243-2/fulltext

Wist je al wat de voordelen zijn van het gebruik van appelciderazijn in je haar? Heb je deze oefening of wil je het nu proberen? Reageer hieronder!