Appelazijn in het gezicht is goed, zelfs? Waar is het voor?


Appelazijn in het gezicht is goed, zelfs? Waar is het voor? / schoonheidsleer

Azijn is een uiterst veelzijdige substantie. Naast het traditionele gebruik in de keuken als smaakmaker en als reinigingsmiddel, kan azijn, vooral appel, voordelen voor het haar en zelfs voor de huid opleveren. Maar is het mogelijk dat hetzelfde product dat wordt gebruikt als reinigingsmiddel overal in de huid wordt aangebracht, inclusief het gezicht, dat zo'n gevoelig onderdeel van ons lichaam is?

We zullen hieronder laten zien of het goed is om appelciderazijn op het gezicht te gebruiken, wat is het doel, wat zijn de voordelen, geef tips over het gebruik en geef aan welke verzorging u met dit product moet nemen wanneer u het rechtstreeks op de huid aanbrengt.

Apple cider azijn op het gezicht

Appelazijn wordt geproduceerd door appels die een dubbel fermentatieproces ondergaan. Tijdens de fermentatie blijven enzymen en andere voedingsstoffen uit de appel behouden en genereren ongelooflijke voordelen in de resulterende azijn, waardoor het mogelijk is om appelazijn voor de huid te gebruiken.

Waar is het voor

Appelazijn dient om de micro-organismen te voeden, te reinigen en te bestrijden, en om de huid zacht en schoon te houden.

voordelen

Appelciderazijn heeft over het algemeen verschillende gezondheidsvoordelen, zoals de aanwezigheid van kalium en calcium, die helpen uw tanden gezond en sterk te houden, de aanwezigheid van pectine, dat helpt bij het beheersen van de bloeddruk en het verminderen van "slechte" cholesterol "Naast dat het goed is voor het behoud van de gezondheid van het haar.

Wat betreft de voordelen voor de huid valt appelazijn op vanwege de onderstaande redenen.

1. Antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen

In tegenstelling tot andere soorten azijn, die distillatieprocessen ondergaan die vrijwel alle stoffen en voedingsstoffen uit de samenstelling ervan verwijderen, behoudt appelazijn zijn eigenschappen, waaronder de aanwezigheid van appelzuur, dat eigenschappen verleent tegen virussen, bacteriën en schimmels . Naast appelzuur is azijnzuur in staat verschillende soorten bacteriën te doden.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • 4 Onverwachte toepassingen en voordelen van Apple om van u te genieten
  • Waar gaat Apple Azijn voor? Voordelen en tips
  • Check out het geheime recept van de beste drank detox voor je lichaam
  • Is Apple Azijn goed voor echt? Waar is het voor?

2. Acnebehandeling

De eigenschappen genoemd in het vorige item kunnen erg handig zijn bij het gebruik van bijvoorbeeld appelcider azijn van mensen die lijden aan mee-eters en puistjes.

Appelaciderazijn aanbrengen op het gezicht kan helpen bij de behandeling van acne door de actie tegen de bacteriën die het probleem veroorzaken. Bovendien helpt appelciderazijn olie van de huid te verwijderen door de poriën te ontstoppen.

3. pH-controle en olie-reductie

Appelciderazijn, omdat het mild zuur is, helpt de pH van de huid te normaliseren terwijl het gezond blijft. Op die manier kan het wassen van het gezicht met een azijnoplossing, naast het reinigen van de poriën, helpen om de pH van de huid in balans te houden. Een adequate pH resulteert in een huid die is getemd met talg, in de juiste maat, niet droog en ook niet vet.

4. Gezondheid en gemoedelijkheid van de huid

Azijn helpt ook om de overmatige afscheiding van olie in de huid te verminderen, door de regio grondig te reinigen en als een verjongend product te fungeren. De aanwezigheid van beta-caroteen in azijn is in staat om vrije radicalen te bestrijden die mogelijk betrokken zijn bij verouderingsprocessen, waardoor rimpels en andere ouderdomsvlekken worden verminderd.

5. Vitaminen

De aanwezigheid van verschillende vitamines zoals vitamine A, C, E en B-vitaminen zoals B1, B2 en B6 voedt de huid. Sommigen van hen, zoals vitamine C, werken door de synthese van collageen te stimuleren, geven elasticiteit en een jeugdige uitstraling aan de huid, waardoor het er gezond en mooi uitziet.

6. Het verwijderen van de huid en het verminderen van leeftijdsgerelateerde onvolkomenheden

Azijn is in staat om de huid te verlichten en helpt bij het elimineren van sommige soorten onvolkomenheden, vooral die met betrekking tot de jaren. Dit komt omdat azijn veel alfahydroxyzuren heeft die helpen bij het verwijderen van lagen dode huid, wat resulteert in een nieuwe en gezondere huid dan de vorige.

Naast vlekken kan appelciderazijn worden gebruikt bij het bestrijden van rimpels, waardoor de lijnen van het gezicht worden verzacht.

7. Allergiebehandeling

Je kunt ook appelciderazijn op het gezicht gebruiken om insectenbeten en sommige soorten huidallergieën te behandelen. In dit geval werkt azijn op dezelfde manier als acnebehandeling, waardoor ontstekingsprocessen worden verminderd en de huid van de allergene stof wordt ontgift.

8. Diepe reiniging

Het regelmatig gebruik van appelciderazijn op het gezicht helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de huid en houdt het gezicht extreem schoon, wat resulteert in een glanzende en gladde huid.

9. Gladmaken van zonnebrand

Als u zonder voldoende bescherming aan de zon bent blootgesteld en de huid hebt verbrand, kunt u een azijnoplossing gebruiken om de natuurlijke pH van de opperhuid te herstellen en het branden te verzachten, waardoor de huid zacht en verfrissend wordt.

Hoe te gebruiken

In de meeste gevallen wordt het aanbevolen om de azijn te verdunnen om agressie op de huid te voorkomen, vooral op het gezicht, dat zo'n gevoelige regio is. Zo is het altijd aan te raden om de azijn in water en test te verdunnen in een minder kwetsbaar gebied van uw huid, zoals de armen of handen, en zien hoe de huid reageert voor het aanbrengen op het gezicht.

- Vlekken of rimpels

Bij het verminderen van vlekken op het gezicht, is het mogelijk om het gezicht te wassen met een oplossing van azijn in water. Om de effecten te verbeteren, wordt het aanbevolen om een ​​wattenbevochtigde azijn toe te passen en direct op de vlek aan te brengen. Laat de substantie ongeveer 20 tot 30 minuten inwerken en was het gezicht met koud water en dep ze droog. Als je dit twee keer per dag zes weken direct ter plaatse doet, merk je geweldige resultaten.

- Acne

Om acne te behandelen, gebruiken de meeste mensen ongeveer 10% azijn in water. De applicatie wordt meestal gemaakt met een watje gedrenkt in de oplossing, die kan worden doorgevoerd op het eerder gereinigde en gedroogde gezicht.

- Allergieën

In de aanvraag insectenbeten of allergieën, kan appelazijn worden aangebracht met een vochtig katoenen die op de huid worden ingedrukt gedurende ten minste 30 seconden in het aangetaste gebied.

- Scrubben

Om appelazijn te gebruiken op het eerste gezicht als een scrub, kunt u de effecten met behulp van een eenvoudig recept, dat een eetlepel appelazijn, een honing theelepel, een eetlepel groene thee thee, 5 eetlepels omvat verbeteren van suikerthee en een halve kop water.

Bereid de thee, hak en bewaar tot het afgekoeld is. Verdun ondertussen de azijn in het water, voeg de honing en suiker toe en meng goed. Als de groene thee koud is, meng alles dan en breng op de huid aan met behulp van katoen of de vingers die de huid zachtjes scrubben. Laat het mengsel op de huid drogen en spoel vervolgens grondig met water.

In dit geval helpt groene thee omdat het krachtige antioxidanten bevat die helpen doorlopende ontstekingsprocessen te verminderen. Honing helpt de huid te verzachten en te hydrateren tijdens de exfoliatie. Omdat de korrels van suiker en appelazijn exfoliëren de huid en verwijder alle vuil en ontstoppen poriën en laat de afgebladderde huid wordt vernieuwd.

- Zonnebrand

Meng voor zonnebrand een half kopje azijn met vier kopjes water en breng de oplossing aan op de verbrande huid. Naast het werken als een kalmerende substantie, zal appelazijn de vorming van blaren voorkomen.

tips

Wist je dat het mogelijk is om thuis je eigen appelciderazijn te maken? Want het is een natuurlijk fermentatieproces, alles wat je nodig hebt zijn appels, water, suiker, een glazen container, een eenvoudige papieren filter of een koffiezetapparaat en een warme, donkere plaats.

Om je appelciderazijn te maken, begin je door de schil en / of het vruchtvlees in een grote glazen container, zoals een pot, te doen. Los een eetlepel suiker op in een kopje water en voeg toe aan de stukjes appel totdat het de hele appel bedekt. Vul niet de hele container. Bedek de gekozen container met een koffiefilter of zeef en bevestig met een niet-losmakend elastiek. Laat de fles daarna ongeveer 2 weken op een warme, donkere plaats staan ​​en roer het mengsel ongeveer 3 keer per week.

Smeer het mengsel na ongeveer 2 weken in en laat de vloeistof nog 2 of 4 weken rusten om de smaak te proeven. Daarna is je azijn klaar voor gebruik en bewaar je hem gewoon in een bak met deksel.

zorg

Breng de appelcider-azijn niet te geconcentreerd of te hard op de huid aan. Hoewel zwak, is azijn een zuur en kan het de huid aanvallen en zelfs verbranden als het op een schurende manier wordt gebruikt. U moet het verdunnen door ten minste de helft van de azijn en de andere helft van water te gebruiken of zelfs meer water te gebruiken als uw huid gevoelig is.

Tenzij uw huid extreem vettig is, wordt het niet aangeraden om azijn elke dag op de huid te gebruiken.

Er zijn geen gedetailleerde wetenschappelijke studies over de voordelen van appelciderazijn. Onderzoek wijst echter uit dat het een veilige substantie is en dat het, als het zorgvuldig en verdund wordt gebruikt, geen schade aan de huid veroorzaakt.

Aanvullende referenties:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24811350
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426415/
  • http://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814.full
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15149153
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27213723

Heb je ooit gehoord van het gebruik van appelciderazijn in het gezicht en de voordelen voor de huid? Heb je het geprobeerd en goede resultaten behaald? Reageer hieronder!