Vitamine A voor acne werkt?


Vitamine A voor acne werkt? / schoonheidsleer

Het hebben van een gezond en voedzaam dieet is essentieel voor het menselijk lichaam om alle voedingsstoffen te ontvangen die nodig zijn om de verschillende metabole functies uit te voeren. Vitamine A is een van de belangrijkste vitamines in het lichaam, werkt op het immuunsysteem, het voortplantingssysteem, verbetert de visuele functies en is ook belangrijk voor het behoud van de gezondheid van de huid en het haar.

Laat ons weten wat vitamine A is, leer meer over zijn functies in het lichaam en begrijp of vitamine A voor acne echt werkt?

Wat is vitamine A?

Vitamine A is een micronutriënt die algemeen wordt aangetroffen in vele bronnen van dierlijke en plantaardige oorsprong. Dit was de eerste in vet oplosbare vitamine die in 1913 werd herkend. De term vitamine A omvat retinol en alle carotenoïden met biologische activiteit. De drie vormen van deze vitamine in het lichaam zijn retinol, retinoïnezuur en retinaldehyde.

De belangrijkste voedingsmiddelen met vitamine A zijn lever, melk, eigeel, gele groenten zoals pompoen en wortel, groene bladgroenten zoals spinazie, kool, mosterd en basilicum, sommige vruchten, waaronder mango, persimmon, papaya, guave en cashewnoten, evenals enkele olie- en fruitsoorten zoals palm en pequi.

Het menselijk lichaam is niet in staat om vitamine A te produceren en daarom moet deze voedingsstof volledig worden gekocht via voedsel om aan alle behoeften van het lichaam te voldoen. Hierdoor, als voedsel arm is aan voedingsstoffen en geen goede kwaliteit heeft, kan een tekort aan deze en vele andere vitaminen gezondheidsschade veroorzaken.

Vitamine A-tekort in het lichaam kan een aantal problemen veroorzaken, zoals diarree, respiratoire morbiditeit, nachtblindheid, droge ogen, ontsteking van de huid (dermatitis), verhoogd risico op infectie en vele andere symptomen . De dagelijkse aanbeveling van deze vitamine voor volwassenen is 700 μg voor vrouwen en 900 μg voor mannen.

Hier zijn de belangrijkste functies van vitamine A in het lichaam:

1. Verbeter de visuele functie

Vitamine A speelt een sleutelrol in visuele processen en de tekortkoming ervan is een van de belangrijkste factoren die betrokken zijn bij nachtblindheid en blindheid bij kinderen. De functie van vitamine A is dus om de cellen van de hoornvliezen te beschermen, waardoor de cellulaire proliferatie gehandhaafd blijft, zodat er een juiste differentiatie is voor de goede werking van de hoornvliezen.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Vitamine K - voor wat het is, voedsel en voordelen
  • Gebrek aan vitamine A - Symptomen, oorzaak, bronnen en tips
  • 6 Voordelen van vitamine E voor haar
  • Vitamine A Vetmesten?

2. Het werkt op de voortplantingsfunctie

Vitamine A is betrokken bij de synthese van steroïde hormonen, wat voordelen heeft voor de functie van de placenta, omdat het de niveaus van progesteron verhoogt, een van de verantwoordelijk voor de gestationele lichaamsaanpassingen, die de foetale ontwikkeling bevorderen. Bovendien is deze vitamine betrokken bij de testiculaire en eierstokfunctie en bij de ontwikkeling van het embryo.

3. Versterkt het immuunsysteem

Vitamine A is in staat om de differentiatie van T- en B-lymfocyten te verhogen en is belangrijk voor het behoud van de integriteit van de epidermis en slijmvliezen, en werkt daarbij op het behoud en de differentiatie van epitheliale cellen. Tekortkomingen van deze en andere vitaminen veroorzaken een afname van keratinocyten, histopathologische veranderingen in de intestinale mucosa en verminderde productie van slijm in het maagdarmkanaal en de luchtwegen. Deze problemen belemmeren het immuunsysteem en vergemakkelijken de invasie door ziekteverwekkers.

4. Heeft antioxiderende werking

Vitamine A is een van de vitaminen met een hoog antioxidantvermogen, die werkt op het blokkeren van vrije radicalen die een schadelijk effect op de cellen kunnen veroorzaken, waardoor veel gezondheidsproblemen ontstaan, waaronder cataract, verschillende soorten tumoren, huidziekten en ziektes reumatische aandoeningen. Deze vitamine werkt ook in de vorming van botten, huid, haar en nagels.

Werkt vitamine A voor acne?

De zuiverste vorm van vitamine A is retinol, dat een hoog antioxidantvermogen heeft en veel wordt gebruikt in de cosmetische omgeving, door deel te nemen aan de samenstelling van verschillende producten, zoals crèmes en lichaamsoliën. Verschillende onderzoeken tonen aan dat vitamine A werkt bij de regeneratie van de huid en helpt bij het bestrijden van de tekenen die worden veroorzaakt door vroegtijdige veroudering.

Door de jaren heen verliest de huid het collageen, wat belangrijk is voor het behoud van natuurlijke elasticiteit, flexibiliteit en stevigheid. Onder de vele functies van retinol helpt dit om het vochtgehalte van de huid te behouden, het herstel van hetzelfde te bevorderen, de cellulaire regeneratie van het epitheliale weefsel te bevorderen en de huid jonger en mooier te laten lijken.

Deze vitamine is erg belangrijk voor een groep cellen die bekend staat als keratinocyten, die 95% van de cellen vertegenwoordigen die aanwezig zijn in de epidermis, de buitenste laag van de huid.Deze cellen houden de zenuwen en bloedvaten op hun plaats en creëren een beschermende barrière tussen de binnenkant van het lichaam en de buitenwereld. Keratinocyten kunnen stoffen vrijgeven die essentieel zijn voor het immuunsysteem bij het beschermen tegen het binnendringen van ziektekiemen en het voorkomen van het binnendringen van toxines.

Vitamine A behoudt de gezondheid en helpt bij de levensduur van de huid en slijmvliescellen. Deze vitamine normaliseert ook het proces van keratinisatie, dringt door de huid heen, waardoor de huid gladder en zachter wordt, waardoor de huid minder droog wordt, en de schilfering van de hoofdhuid wordt verminderd.

We kunnen dus stellen dat het nemen van vitamine A voor acne werkt, en het wordt veel gebruikt voor de behandeling van dit probleem.

Acne is een ziekte met genetische aanleg en erfelijke aanleg. De manifestaties van acne zijn direct gerelateerd aan de aanwezigheid van de geslachtshormonen en de eerste symptomen verschijnen in de puberteit, de periode waarin de hormonen door het organisme beginnen te worden geproduceerd. Onderzoek toont aan dat een uitgebalanceerd voedingsrijk dieet kan helpen om de symptomen van acne te verminderen.

Behandeling met vitamine A is niet zo effectief voor vette huiden omdat het een natuurlijke hoeveelheid vocht bevat. Desondanks moeten alle huidtypes voldoende voeding hebben en als ze een tekort aan vitamines hebben, kunnen ze problemen geven.

Het is mogelijk om vitamine A te consumeren via voedingsmiddelen zoals boter, lever, plantaardige oliën, onder andere, of zelfs via vitamine A-supplementen.

  • Zie meer: Voedingsmiddelen rijk aan vitamine A.

Hoe om acne te behandelen met het gebruik van vitamine A?

Er zijn verschillende soorten vitamine A in huidverzorgingsproducten. Vitamine A voor acne wordt meestal gebruikt in de vorm van behandeling als retinoïnezuur. Retinoïnezuur, ook bekend als Tretinoïne, is een stof die is afgeleid van vitamine A en die veel wordt gebruikt bij de behandeling van de huid, helpt puistjes te verminderen, rimpels te verzachten en acne te behandelen.

Deze stof heeft eigenschappen die in staat zijn de kwaliteit van collageen te verbeteren, stevigheid te verhogen, vettigheid te verminderen en de huidcirculatie te verbeteren. Retinoïnezuur is de vorm van vitamine A voor acne die het lichaam het meest absorbeert, met het gemak van binding op verschillende receptorplaatsen in de cellen van weefsels door het hele lichaam.

Retinoïnezuur kan in de apotheek worden gekocht voor manipulatie, in doses variërend van 0,01% tot 0,1%, aangegeven op voorschrift van dermatologen, afhankelijk van de behoeften van elke patiënt. Retinoïnezuur kan worden gebruikt om chemische peeling uit te voeren, in concentraties gewoonlijk tussen 1% en 5%, en wordt gebruikt om de huid te exfoliëren, waardoor een nieuwe laag gezondere huid wordt gevormd.

Dit zuur kan worden gevonden in apotheken onder de volgende handelsnamen: Vitacid, Suavicid of Vitanol A, naast dat het wordt behandeld in specifieke apotheken. De prijs van retinezuur varieert afhankelijk van het merk van het product, de concentratie en de hoeveelheid, en kan worden gevonden met waarden tussen 25,00 en 100,00 reais per product.

Het gebruik van retinoïnezuur kan enkele ongewenste effecten hebben.De meest voorkomende zijn rode plekken op de toedieningsplaats, huidafschilfering, branderig gevoel op de plaats van aanbrengen, droge huid, kleine klontjes of vlekken op de huid, plaatselijke zwelling onder andere symptomen.

conclusie

Vitamine A is een micronutriënt die algemeen wordt aangetroffen in vele bronnen van dierlijke en plantaardige oorsprong. De drie vormen van deze vitamine in het lichaam zijn retinol, retinoïnezuur en retinaldehyde. De belangrijkste voedingsmiddelen met vitamine A zijn lever, melk, eigeel, pompoen, wortel, spinazie, kool, en veel andere voedingsmiddelen.

Vitamine A voor acne werkt en wordt veel gebruikt als retinoïnezuur. Deze stof is afgeleid van vitamine A en wordt veel gebruikt bij de behandeling van de huid, helpt puistjes te verminderen, rimpels te verzachten en acne te behandelen.

Heb je geprobeerd om vitamine A te gebruiken voor acne? Heb je goede resultaten gehad? Reageer hieronder!