Vitanol A voor Stretch werkt? Voor en na, Hoe te gebruiken en Tips


Vitanol A voor Stretch werkt? Voor en na, Hoe te gebruiken en Tips / schoonheidsleer

Vitanol A, retinol of retinezuur is de zure variant van vitamine A die afkomstig is van dierlijke vetten en producten zoals eieren, melk en lever. Het wordt gebruikt als een medicijn om een ​​aantal redenen, waaronder de behandeling van huidziekten. Het is het populairst bij de behandeling van acne, maar het wordt ook populair bij de behandeling van striae. Werkt de Vitanol A voor striae echt? Hoe het te gebruiken voor dit doel, en wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Striae

Striae is een vorm van littekens die wordt veroorzaakt door slijtage van de huid en een verlies aan elasticiteit op de diepere niveaus ervan. Het zijn rode of paarse vlekken die optreden wanneer de huid wordt uitgerekt.

Als u zwanger raakt, een groeispurt hebt of snel aankomt, kunt u merken dat u deze vlekken op uw maag, borst, billen, bovenarmen of dijen ontwikkelt. Striae kan ook voorkomen als bijwerking van steroïde gebruik, diabetes of bepaalde aandoeningen zoals het Marfans-syndroom, het syndroom van Cushing, het Ehlers-Danlos-syndroom en enkele erfelijke genetische ziekten.

Vitanol A voor Stretch Works?

Retinol, wanneer het wordt gebruikt als een crème, is klinisch bekend als tretinoïne crème. Het werkingsmechanisme is nog steeds niet precies bekend en wordt bestudeerd, maar de effecten ervan zijn positief bij toepassing op de huid. Het regelmatige gebruik van tretinoïne crème verhoogt de aanmaak van collageen, wat helpt om de huid te regenereren en de striae te genezen. De dode huid wordt ook verwijderd met deze crème, waardoor een gezondere huid onder de bovenste laag wordt onthuld en de pigmentatie opnieuw wordt verdeeld om de teint te verzachten.

Zoals eerder gezegd, zijn voorlopige studies over het gebruik van retinol bij striae zeer positief. Bij een dagelijkse toepassing gedurende zes maanden verminderde tretinoïne crème de breedte, lengte en ernst van striae, volgens een studie uit 1996 door Dr. Sewon Kang van de afdeling Dermatologie van het Medical Center van de universiteit van Michigan.

Acht van de tien vrouwen die de crème aanbrachten hadden een aanzienlijke afname in de lengte en breedte van hun striae. Vrouwen die een placebocrème gebruikten, zagen een toename in de lengte en breedte van de markeringen. Er werd ook vastgesteld dat de crème het meest effectief was bij gebruik op striemen die minder dan zes weken oud waren.

Vitamine A stimuleert collageen, verbetert het uiterlijk van de huid en vermindert het uiterlijk van striae. Bovendien verbetert het ook de penetratie van cosmetica bij gebruik na behandeling met retinezuur.

Hoe te gebruiken

Vitanol A is beschikbaar als een gel of crème en is geïndiceerd voor volwassenen of kinderen vanaf 12 jaar. Crèmes met Vitanol A zijn alleen op recept verkrijgbaar.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Retinoïnezuur voor Striae Works?
  • Hoe is de definitieve make-up voor striae
  • Vitanol A voor vlek Werkt het? Voor en na, Hoe te gebruiken en Tips
  • Retinoïnezuur - wat het dient, hoe het werkt en zorgt

Voor gebruik van het product, wordt aanbevolen om het toepassingsgebied zorgvuldig te wassen en te drogen en een dunne laag gel of crème aan te brengen en de site te masseren. Het heeft de voorkeur dat Vitanol A 's avonds wordt aangebracht, bij voorkeur voor het slapengaan, om huidcontact met de zon te vermijden. 'S Morgens wordt aanbevolen om het gebied waar het product is aangebracht te wassen en grondig te drogen zonder over de site te wrijven.

De periodiciteit van de toepassingen kan variëren van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de tolerantie van elk huidtype, en moet worden bepaald door de arts. Overmatige toepassing zal de werkzaamheid niet verbeteren, maar kan het risico op huidirritatie verhogen.

Als overmatige irritatie (ernstig erytheem, peeling of ongemak) optreedt, moeten patiënten de frequentie van toediening verminderen of de behandeling tijdelijk staken. De concentratie van de formulering moet worden geselecteerd en aangepast aan de tolerantie van de patiënt. Vanwege de ontvlambare aard van een gel van vitanol A moeten patiënten roken vermijden of dicht bij de vlam blijven tijdens het aanbrengen van het product en onmiddellijk na gebruik.

Het geneesmiddel is gecontra-indiceerd voor mensen met een allergie voor tretinoïne en mag ook niet worden gebruikt bij patiënten met brandwonden of ontstekingsprocessen in de huid.

Voor en na

In de onderstaande afbeelding hebben we het vrij duidelijke bleken en bijna volledig verdwijnen van de striae waargenomen na het gebruik van vitamine A.

Naast het gebruik voor striae, wordt vitanol A ook gebruikt om puistjes en vlekken op de huid te behandelen. Het is mogelijk om de doeltreffendheid van het product te bevestigen door het onderstaande en het onderstaande te bekijken.

Verklaringen en bijwerkingen

Tretinoïne moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij patiënten met een voorgeschiedenis van lokale verdraagbaarheid, fotoalergische of lokale overgevoeligheidsreacties, naast patiënten met een persoonlijke of familiegeschiedenis van huidkanker.

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn roodheid en schilfering van de huid.Ze zijn slechts tijdelijk omdat het de buitenste laag van het oppervlak van de huid verwijdert en roodheid en droogheid voorspelbaar zijn. Het is mogelijk een droge huid te verhelpen door een laag vochtinbrengende crème toe te passen na gebruik van het product.

Veel mensen stoppen met het gebruik van retinolzuur voor striae als ze geen resultaten zien. Het kan echter maximaal 24 weken duren voordat de resultaten verschijnen. Verwacht niet dat Vitanol A werkt op oude striemen die maanden oud zijn en wit zijn geworden. Het product heeft alleen significante resultaten als de stria recent is.

Gebruik niet meer dan uw dermatoloog aangeeft. Een grotere hoeveelheid Vitanol A aanbrengen of vaak aanbrengen in de hoop op een snelle oplossing, kan de huid irriteren en er slechter uitzien. Als u bijwerkingen heeft, raadt uw dermatoloog u aan bepaalde behandelingen te negeren en vervolgens de dosis geleidelijk te verhogen tot een niveau dat u kunt verdragen.

Niet gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Vitanol A en andere chemicaliën afgeleid van vitamine A beïnvloeden de genexpressie. Tretinoïne op de huid is in verband gebracht met aangeboren afwijkingen bij konijnen en in ten minste twee gevallen bij de mens.

Bescherm uw huid tegen de zon tijdens de volledige behandelingsperiode. Als je je opperhuid exfolieert, verwijder je het pigment dat het beschermt tegen langdurige schade door de zon. Gebruik een sterk blokkerende zonnebrandcrème in plaats van een moisturizer als u het behandelde gebied aan de zon wilt blootstellen.

Tretinoïne of retinol kunnen interageren met andere geneesmiddelen. Medicijnen of producten met ingrediënten die uitdroging of afschilfering veroorzaken, bijvoorbeeld salicylzuur, resorcinol of zwavel, mogen niet worden gebruikt met Vitanol A, behalve onder leiding van een arts.

tips

Zoals met elke plaatselijke behandeling, kunt u last hebben van enige allergie met tretinoïne crème. Als u een brandend of tintelend gevoel opmerkt dat niet snel weggaat na gebruik, blaren, korstjes of rode schubben, neem dan contact op met uw arts.

Bovendien is het effect van tretinoïne crème op bepaalde personen niet onderzocht. Het wordt aangeraden om uw arts te vertellen als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft voordat u deze crème gebruikt. Als u zwanger wordt tijdens het gebruik van deze crème, moet u een arts raadplegen omdat te veel vitamine A geboorteafwijkingen kan veroorzaken. De huid kan ook gevoeliger worden voor de zon na het gebruik van tretinoïne, dus het is noodzakelijk om uw huid altijd te beschermen tegen zonlicht met behulp van zonnefilters.

Kent u iemand die gebruikt en beweert dat Vitanol A voor striae hetzelfde werkt? Ben je benieuwd naar het product? Reageer hieronder.