Werkt Acne Zinc?


Werkt Acne Zinc? / schoonheidsleer

Zink is een mineraal dat kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals lamsvlees, pompoenpitten, kikkererwten, cacaopoeder, cashew, kefir, yoghurt, champignons, spinazie en kip.

En volgens het Medisch Centrum van de Universiteit van Maryland, de voedingsstof belangrijk aspecten van het lichaam zoals het immuunsysteem, reproductie, groei, smaak, zien, ruiken, bloedstolling, insulinewerking en schildklierfunctie en heeft ook antioxiderende eigenschappen.

Maar zijn er voordelen van zink voor acne? 

Heb je ooit gehoord van mineraalgebruik bij de behandeling van acnegevallen? Gebruikt het gebruik van zink voor acne enig positief resultaat voor de aandoening?

De Universiteit van Maryland Medical Center meldde dat sommige studies al hebben gesuggereerd dat het gebruik van orale minerale supplementen kan helpen bij het verbeteren van een acne-toestand. Het bureau heeft echter enkele kanttekeningen: het meeste onderzoek heeft een hoge dosis zink gebruikt, wat toxische effecten kan hebben, en niet al deze studies hebben enig voordeel gevonden.

Aan de andere kant, het centrum zei dat er enig bewijs dat een actuele versie van zink, gebruikt naast een actueel antibioticum genaamd erytromycine, kan een soort van bijdrage te brengen in dit verband.

  • Zie meer: Voordelen van zink - voor wat het dient en bronnen.

Een ander gezichtspunt

Dermatoloog Cynthia Bailey gaf ook haar mening over de effecten van zink op acne. Ze sprak over een kwestie van Journal of Drugs in Dermatology (Journal of Medicines in Dermatology, free translation) waarin de resultaten werden gepresenteerd van een studie die oude medische onderzoeken met betrekking tot het gebruik van zink voor acne analyseerde.

De auteur van het werk in kwestie evalueerde welk onderzoek op dit gebied van goede kwaliteit was en kwam tot de conclusie dat er bewijs is dat zink kan samenwerken met betrekking tot de gevallen van acne.

Volgens Bailey, de manier waarop de voedingsstof werkt blijft echter onduidelijk, is het bekend dat het kan helpen doden de bacteriën die acne veroorzaakt, roodheid en ontsteking van de verwondingen veroorzaakt door de toestand te verminderen en de productie van olie in de huid.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • 13 voedingsmiddelen die puistjes veroorzaken
  • 11 voedingsmiddelen tegen acne
  • Vlekken van minibusstrips?
  • Mosterd doet het je gezondheid pijn?

De dermatoloog legde ook uit dat de hoeveelheid mineraal die nodig is om een ​​positief resultaat te krijgen, naar haar mening relatief laag is. Bailey meldde dat de meeste medische onderzoeken een dagelijkse dosis van 200 mg zinkgluconaat gebruikten, wat overeenkomt met 30 mg elementair zink (wat het zuivere mineraal is).

Zelfs als we dit lage bedrag in overweging nemen en verklaren dat het goed verdragen kan worden, benadrukte de arts dat de inhoud nog steeds enkele bijwerkingen kan veroorzaken, zoals maagongemak, misselijkheid en braken.

De arts waarschuwde ook voor het feit dat de hoge minerale doses ook andere problemen kan brengen, zoals de groei van het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker, verminderde immuniteit en vermindering van goede cholesterol, die ook bekend staat als HDL.

De ideale dagelijkse dosering van zink 

Vrouwen hebben 12 mg zink per dag nodig, terwijl mannen dagelijks 15 mg mineraal nodig hebben. Zwangere vrouwen moeten elke dag 15 mg van de voedingsstof innemen en vrouwen die borstvoeding geven, moeten dagelijks 19 mg zink innemen.

De National Institutes of Health van de Verenigde Staten stellen vast dat zinkvergiftiging begint bij een dagelijkse inname van 35 mg tot 40 mg van het mineraal.

Naast de reeds door de dermatoloog Cynthia Bailey gepresenteerde problemen, kan van zink zijn dan de limiet diarree en verminderde urineproductie (die de hoeveelheid urine die de nieren geëlimineerd in een bepaalde tijd).

Er is ook het risico op vergiftiging door zware metalen, die symptomen veroorzaakt zoals slaperigheid, metaalachtige smaak in de mond, lage bloeddruk, ademhalingsproblemen en shock.

Volgens de National Institutes of Health van de Verenigde Staten kan consumptie van 150 mg tot 450 mg zink per dag het vermogen van het lichaam om koper te absorberen blokkeren, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van bot- en zenuwcellen en het gebruik van suiker en van het minerale ijzer.

Zinkverzorging voor acne

De beste manier om te weten of zinksuppletie voor acne daadwerkelijk kan werken, is door een goede dermatoloog te raadplegen die uw geval zal evalueren en de beste behandelingsvorm kan bepalen en of het mineraal echt kan helpen.

Zelfs omdat we niet kunnen garanderen dat alleen het gebruik van een zinksupplement het probleem van acne kan oplossen. Elk geval heeft zijn eigen bijzonderheden, die moeten worden beoordeeld door een getrainde arts.

Als u al een professional raadpleegt, is het ook essentieel om met hem te praten voordat u begint met het gebruik van een zinksupplement. En niet alleen om ervoor te zorgen dat het zelfs uw behandeling kan helpen, omdat het product kan interageren met medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van acne.

Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven aan hun baby's, wordt het aangeraden om met de arts te praten voordat u begint met het gebruik van een zink-supplement om acne te behandelen. Dit is belangrijk voor de vrouw om te weten of het veilig is voor haar en haar baby.

In alle gevallen is de hulp van de arts ook belangrijk, zodat er geen overmatige inname van zink is die de problemen veroorzaakt die in het vorige onderwerp zijn genoemd.

Het is ook aan te raden om een ​​gezond dieet te volgen voordat je je toevlucht neemt tot voedingssupplementen. Voedingsmiddelen zijn gezonder dan deze producten en ze hebben veel andere gezondheidsvoordelen.

Voedseltips die dienen als bron van het mineraal in het dieet zijn dus: bonen, noten, oesters en mager rood vlees, plus verschillende soorten groenten en fruit.

De melk is ook samengesteld uit zink. Er zijn echter steeds meer aanwijzingen dat drinken acne verhoogt.

Heb je ooit gehoord van de voordelen van zink voor acne? Kent u iemand die deze aanvulling heeft gedaan en goede resultaten heeft behaald? Reageer hieronder.