Wist je dat? De matten zijn gemaakt om gevangenen te straffen


Wist je dat? De matten zijn gemaakt om gevangenen te straffen / oefeningen

Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat niemand echt dol is op loopbanden. Het is een hele saaie oefening. Is het waar dat soms de machine tijd lijkt te maken om langzamer te bewegen?

Dit is het moment om het geweldige verhaal van de oorsprong van de loopband te leren kennen. Als je in feite geen fan bent van de loopband, zul je de connectie volledig begrijpen: de trainingsmachine die nu in 100% van de sportscholen over de hele wereld aanwezig is, werd in 1817 uitgevonden om gevangenen te straffen.

De ingenieur die verantwoordelijk was voor de machine was een Engelsman genaamd William Cubitt. Cubitt zou naar verluidt hebben gedacht dat gevangenen (die tot zes uur per dag aan het martelwerktuig besteedden) lichamelijk en emotioneel zouden worden gestraft voor werk dat net zo vermoeiend en zinloos is als wat je op de onderstaande afbeeldingen ziet.

In 1895 werden de loopbanden als zo brutaal beschouwd, dat gevangenen die op hen moesten worden genomen, nooit een ander misdrijf zouden durven plegen.

Na enkele decennia kwamen loopbanden uiteindelijk in de gezondheidszorg, waar ze werden gebruikt als laboratoriumapparatuur om de gezondheid van mensen te testen. De loopband was tot in de jaren zeventig onze huizen of sportscholen niet in de weg geweest.

Daarna werd de race eindelijk ontketend als een fitnesstrend en een (enigszins) gunstig tijdverdrijf; en een andere ingenieur, deze genaamd Bill Staub, creëerde een toegankelijke en binnenlandse versie van een loopband in een laboratorium. Binnen een paar decennia had Staub een goedlopend bedrijf en daarna ontstonden verschillende concurrenten.

In 2008 droegen meer dan 50 miljoen Amerikanen een loopband om te oefenen. Ongeveer 19 miljoen mensen zeggen dat ze minstens 100 keer per jaar een tredmolen gebruiken.

Wist je dat het verhaal van de tredmolen zo was begonnen? Doe je meestal aerobics op de loopband? Reageer hieronder!