Yoga of Pilates om af te vallen?


Yoga of Pilates om af te vallen? / oefeningen

Een goed programma voor gewichtsverlies zorgt voor een associatie en adoptie van nieuwe gewoonten. Zorg voor een gezond dieet, zorg voor lichaam en geest door wat lichaamsbeweging te doen en de richtlijnen te volgen die de zorgverlener bijvoorbeeld aangaf.

Het beoefenen van fysieke activiteit is wat soms over het hoofd wordt gezien, omdat veel mensen niet graag naar een sportschool gaan of zelfs buitenshuis sporten, zoals wandelen. Maar om het doel van gewichtsverlies met succes te bereiken, moet fysieke activiteit op de een of andere manier deel uitmaken van de routine. Laten we in dit artikel eens kijken of het beter is om yoga of pilates te gebruiken om af te vallen, omdat het activiteiten zijn die zeer gewild zijn.

Het dagelijkse ritme van het werk, het drukke leven in de grote centra, de verantwoordelijkheden met werk, thuis, studies, kinderen, al deze banden en het kost veel tijd, dus er is altijd het excuus van gebrek aan tijd, van moe zijn. Er is altijd de belofte om volgende week te beginnen, volgende maand - het nieuwe jaar dan, het is degene die de meeste beloften krijgt dat "dit jaar zal ik beginnen met het oefenen van wat oefening". Maar denk dat je dit misschien precies doet, omdat je geen manier hebt gevonden om te oefenen die bij jou past. En ondertussen kan het zelfs een goed dieet volgen, maar het lichaam vraagt ​​er daarnaast ook naar.

Heb je ooit gedacht dat sporten niet betekent dat je naar de sportschool moet gaan, naar de machines moet gaan, aerobic moet doen of elke dag moet lopen? Ooit gedacht dat er opties zijn voor activiteiten die tijdens het werken aan je lichaam, je geest ontspannen? Dat moeheid en gebrek aan moed stressvolle resultaten kan zijn en dat dit kan worden verbroken?

Denk aan opties zoals yoga of pilates om af te vallen. Dit zijn twee therapeutische activiteiten die grote gezondheidsvoordelen bieden en u helpen ontspannen, lichaam en geest. Laten we uitvinden welke de beste keuze is!

Is yoga of pilates beter te slim af?

Nadenken over activiteiten zoals yoga of pilates om af te vallen, kan in het begin en zo niet een patiënt, je teleurstellen. We kunnen zeggen dat Pilates en Yoga niet echt oefeningen zijn om gewicht te verliezen, omdat je geen krachtige oefeningen hebt die je nodig hebt om veel calorieën te verbranden.

Het betekent niet dat de oefeningen geen calorieën verbranden, het betekent dat de verbrande calorieën in een yoga- of pilatesessie een kwart vertegenwoordigen van wat je bijvoorbeeld zou laten branden. Als je besluit om Yoga of Pilates te gaan doen om af te vallen, beschouw het dan als een investering op middellange en lange termijn, of als je snellere resultaten wilt, is een manier om je dieet een beetje meer te beperken - maar met de hulp van je arts natuurlijk.

Voordelen van yoga en pilates

We kunnen zeggen dat gewichtsverlies een van de voordelen is die yoga en pilates indirect bevorderen omdat zelfs als je lichaam niet direct calorieën verbrandt, dit soort fysieke activiteit verantwoordelijk is voor het verbeteren van de stemming en voor het verlagen van stressniveaus, wat de oorzaak is mensen die een dwang hebben om te eten in situaties van druk, angst en nervositeit, hebben deze dwang verzwakt en zelfs uitgestorven, naarmate de tijd verstrijkt.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • De plaats waar je oefent vertelt veel over je persoonlijkheid, zegt de studie
 • Oefening thuis als je niet naar de Academie kunt gaan
 • Hoe mannen boven de 40 kunnen afvallen
 • 5 activiteiten voor vrouwen die een hekel hebben aan lichaamsbeweging

In een artikel uit juli 2005 publiceerden Dr. Alan R. Kristal en collega's de resultaten van een enquête, waarin wordt gesteld dat mensen die regelmatig yoga beoefenen, geneigd zijn weerstand te bieden aan een betere gewichtstoename.

Nog steeds over studies uitgevoerd door onderzoekers, deze keer vanuit Fred Hutchinson Cancer Research Center, Seattle, VS, leidt regelmatige yogapraktijk tot een beter bewustzijn van wat we eten, waardoor mensen de tekenen van voldoening begrijpen die het lichaam stuurt en het voorkomen van de dwang om te eten die angst en depressie veroorzaken.

Andere voordelen van Yoga en Pilates zijn: 

yoga

 • helpt bij het bestrijden van spijsverteringsstoornissen
 • verbetert het cardiovasculaire systeem
 • helpt bij het bestrijden van psychosomatische ziekten
 • verbetert het zelfrespect
 • komt het zenuwstelsel en de hersenen ten goede
 • verlicht rugpijn

Pilates

 • pijntjes, vooral aan de kust
 • juiste houding
 • verbetert de ademhaling
 • werk de spieren
 • verbetert de flexibiliteit
 • verbetert de motorische coördinatie

Vergeet niet!

Noch Yoga noch Pilates alleen kunnen helpen bij gewichtsvermindering als je geen caloriearm dieet hebt. Er zijn enkele soorten yoga om gewicht te verliezen, zoals Hot Yoga, die meer calorieën dan normaal verbranden, maar ze doen zelf geen wonderen.

Pilates kunnen helpen spiermassa op te bouwen, maar blijf alert op marketingadvertenties die beloven dat de activiteit alleen u aanzienlijk zal helpen gewicht te verliezen.

tips:

 • Zelfs als je niet van lichaamsbeweging houdt en aan iets als Yoga of Pilates denkt, overweeg dan het idee om nog een oefening te doen, misschien zwemmen of rennen.Overweeg het beoefenen van yoga of pilates afgewisseld met een cardio-activiteit of duurtraining en u zult zien hoe het proces van het gewichtsverlies zal versnellen. Zonder het dieet te vergeten!
 • Wat uw keuze ook is, raadpleeg uw arts over de opties en vraag een professioneel advies. Let bij het starten van de activiteit altijd op de follow-up van een professional, die de oefeningen zal begeleiden en tips geeft voor een beter gebruik.

Dit is het moment om de activiteit te kiezen die het beste bij u past. Als je nog steeds een zittend leven leidt, is het tijd om op te staan ​​en voor je gezondheid te zorgen. Onthoud altijd dat gezond zijn de beste manier is om te gaan - en gezond blijven is een levenslange oefening.

Heb je ooit yoga of pilates beoefend om af te vallen? Welk resultaat heb je gemerkt? Welke heb je het liefst? Reageer hieronder!