Verslaafd aan drugs en alcohol, verliest de man meer dan 56 kg bij het veranderen van levensstijl


Verslaafd aan drugs en alcohol, verliest de man meer dan 56 kg bij het veranderen van levensstijl / motivatie

Stephen Odom is een 28-jarige fotograaf en muziekproductie-assistent uit de stad Houston, die in het verleden drugs- en alcoholverslaving kon achterlaten, achteloos was met eten en fitness en meer kon verliezen dan 56 kg.

Stephen's problemen begonnen tijdens de middelbare school, toen zijn drugsgebruik, dat begon als iets om zijn angst te amuseren en te verlichten, een serieuze verslaving is geworden.

In de loop van de tijd begon hij ook onverantwoord te zelfmedicijnen en als tiener werd hij voor het eerst betrapt op rijden onder invloed van drugs en / of alcohol.

Stephen voor de grote verandering van leven

Na de middelbare school werd het slechter. Toen hij 22 was, nam de Amerikaan enorme hoeveelheden drugs, inhaleerde stikstofoxide - een stof die ook wel lachgas wordt genoemd - en dronk overdreven, elke dag een liter whisky consumerend. In die periode werd hij nog twee keer betrapt terwijl hij onder invloed van drugs en / of alcohol reed.

De situatie kwam op een punt dat zijn therapeut hem een ​​ultimatum gaf: ofwel ging hij naar huis of stopte ze met hem. De dagvaarding ging goed, hij ging in een herstelprogramma en na te hebben gevochten tegen zijn eigen terugval en terugval, slaagde hij er in augustus 2009 in om nuchter te blijven.

Ondanks het overwinnen van drugs- en alcoholverslaving en het zien van zijn werk begon het leven in de weg te lopen, maar Stephen was nog steeds niet helemaal tevreden. Het was toen dat hij zich realiseerde dat het tijd was om nog een verandering in zijn leven aan te brengen: het gewicht.

In die tijd was hij 136 kg, vanwege de onachtzaamheid met het voedsel dat zijn verslavingen hem hadden bezorgd. Zelfs zonder te weten wat te doen, omdat hij niet veel wist over gezond eten, besloot de fotograaf te proberen en dacht dat als hij in staat was om nuchter te blijven, hij hetzelfde kon doen in verhouding tot zijn gewicht.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Na de derde dochter te hebben verloren, verloor ze 55 kg om gezond te zijn
  • Jonge vrouw die 360 ​​kg weegt Lose voedselverslaving en vandaag weegt 100 kg
  • Vrouw overwint verraad van echtgenoot en slanke persoon 46 kg
  • Obesa verliest meer dan 95 kg met bokshulp

Zonder de hulp van een voedingsdeskundige of personal trainer te zoeken en niet veel onderzoek te doen naar gewichtsverlies, begon Stephen te oefenen op de hometrainer. In het begin gebruikte hij de fiets vier tot vijf dagen per week in sessies die een half uur tot 45 minuten duurden.

Toen hij zag dat het gewicht begon weg te gaan, was hij opgewonden en besloot hij zijn dieet te veranderen, door frisdrank, snoep en fastfood te snijden. "Ik wist niet hoe ik gezond moest eten, maar ik wist dat het te erg voor me was."

In de loop van de tijd gebeurden er nieuwe geleidelijke veranderingen. Hij leerde voor zichzelf koken en vandaag bereidt hij wekelijks gezonde maaltijden voor. De Amerikaan begon nog steeds met fietsen en enkele maanden geleden begon hij zelfs met een fitness-applicatie en traint hij zelfs een paar keer per week.

Tegenwoordig laat hij met ongeveer 80 kg een motivatie achter voor andere mensen: "Als iemand koppig, onschuldig en zonder veel kennis is zoals ik het kon doen, kan iedereen het. Ik geloof echt. Het klinkt in het begin eng, maar zodra je de bal aan het rollen krijgt, begint het in je lichaam en geest te passen. Het is erg cool. Het leven is goed vandaag. "

Stephen's tips

De fotograaf liet ook enkele tips achter die hem hielpen in zijn traject. Bekijk het volgende:

- Beloon jezelf

"Ik ben niet in vorm gekomen om al het voedsel of de dingen die ik lekker vind te verliezen." Met dit in gedachten eet Stephen gezond tijdens de doordeweekse dagen en laat hij zich in het weekend overgeven aan een sierlijke traktatie zoals een pizza die hij bijvoorbeeld deelt met zijn vriendin.

- Focus op kortetermijndoelen 

"Focus niet op het grote geheel. Ik moest dit doen met mijn gewichtsverlies en nuchterheid. De enge taak om 50 kg te verliezen of voor de rest van mijn leven nuchter te blijven, was soms te veel om mee om te gaan of na te denken. Het heeft me veel geholpen om kleine doelen te stellen. Vandaag zal ik gezond zijn. Ik ga vandaag naar de sportschool. Vandaag ga ik nuchter zijn. Ik ga vandaag geen rommel eten, "adviseerde hij.

- Begin klein

Stephen's suggestie is om te beginnen met het verwijderen van de lekkernijen en voedsel-onzin. Voor degenen die van frisdranken houden, is de tip om over te schakelen naar een dieet en geleidelijk te stoppen met drinken voor eens en voor altijd.

- Leer om gezonde gerechten te koken die u lekker vindt 

De Amerikaan zei dat hij begon met kip teriyaki en groenten bij zijn eerste maaltijd en dat hij een fan is van de Aziatische keuken. "Neem een ​​of twee perioden in de week om te koken. Dit kan een therapeutisch en bijna meditatief proces zijn. Ik hou van koken omdat dit een tijd voor mij is. Het is de tijd die ik met mezelf kan doorbrengen, iets gezonds voor mezelf doen, "zei hij.

- Doe dingen die je zelfvertrouwen vergroten als je down bent

Stephen onthulde dat hij door tijden ging waarin hij te depressief was om zijn huis te verlaten vanwege zijn uiterlijk of de levensstijlkeuzes die hij had gemaakt. Zelfs vandaag, wanneer hij zich naar beneden voelt, dwingt hij zichzelf uit de weg en doet hij iets als het schoonmaken van de kamer of de tafel, het wassen van kleren, eten of het bereiden van een gezonde maaltijd, naar de markt gaan, fietsen of een telefoontje vriend.

"Deze taken lijken misschien klein, maar uiteindelijk zullen ze helpen hun zelfrespect op te bouwen, wat zal leiden tot meer en groter succes voor hun gezonde reis," legde hij uit.

- Beloon jezelf voor een goed stuk werk 

"Nadat je een tijdje hebt gespeeld en de resultaten hebt gezien, ga je iets kopen wat je al een tijdje wilde. Onlangs kocht ik nieuwe schoenen omdat ik het verdiende. Ik heb ook een mixer gekocht om shakes en beats te maken na de training, "zei hij.

Geloof je dat je dezelfde wilskracht zou hebben om je levensstijl te veranderen als Stephen, drugs droppen en afvallen? Reageer hieronder!