Verlaagt Vitamine C vet of afvallen?


Verlaagt Vitamine C vet of afvallen? / supplementen

Obesitas is een van de meest verwoestende epidemieën in het Westen. Overgewicht is gerelateerd aan ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes en beroerte. Onlangs is vitamine C in verband gebracht met lagere vetniveaus, vooral in de maag en de buik. Begrijp dat inname van een kleine hoeveelheid vitamine C belangrijk is, naast het begrip dat goede niveaus een mogelijke vermindering van buikvet garanderen.

Buikvet

Buikvet is het vetweefsel rond of in de buikholte. Abdominaal vet kan worden ingedeeld in twee categorieën, afhankelijk van de locatie. De eerste is oppervlakkiger en net onder de huid. De tweede is rond de organen in de buik, inclusief de darmen en de lever, en wordt visceraal vet genoemd. Visceraal vet is meer gekoppeld aan ernstige medische gevolgen zoals hartaandoeningen, beroertes, en colorectale en borstkanker. Overmatig buikvet kan ervoor zorgen dat er meer hormonen vrijkomen die de bloeddruk verhogen, het cholesterolgehalte veranderen en het insulinegebruik verminderen. Het verminderen van buikvet vermindert het risico op deze problemen.

Vitamine C en abdominaal vet

Goede niveaus van vitamine C zijn essentieel voor een goede vetstofwisseling. Een laag vitamine C-gehalte is mesten en is gekoppeld aan een grotere middelomtrek. Patiënten met een lage vitamine C hebben ondanks hun algemene gewichtsverlies meer buikvet. Vitamine C is nodig voor de productie van moleculen die worden gebruikt voor de oxidatie of het metabolisme van vetweefsel. Zonder voldoende vitamine C is uw lichaam niet in staat opgeslagen vet te gebruiken. Je lichaam blijft vette weefsels produceren voor stroomopwekking, maar kan het niet gebruiken. Dit veroorzaakt een ophoping van vet, vooral in het abdominale gebied.

Vitamine C en lichaamsbeweging

Ontoereikende niveaus van vitamine C leiden tot een afname in vetgebruik tijdens inspanning, volgens "Nutritional Metabolism." Zelfs onder intense activiteit kan het lichaam geen vet metaboliseren zonder vitamine C. Dit kan verklaren waarom sommige mensen ondanks de training niet afvallen: deze mensen hebben mogelijk een tekort aan vitamine C. Met voldoende vitamine C kun je echter vergroot uw vetverbrandingpotentieel tijdens oefeningen tot 400%.

Vitamine C en Cortisol

Om dit mechanisme van gewichtsverlies met vitamine C te begrijpen, moet je eerst het hormoon cortisol begrijpen en begrijpen hoe het werkt. Er is de laatste tijd veel gesproken over cortisol, maar sommige informatie is illusionair, verkeerd of gewoon verwarrend.

Cortisol is een van de stresshormonen. Elk stresshormoon (adrenaline is een ander) heeft specifieke taken in aanwezigheid van dit. Wanneer de hersenen stress ervaren, die van alles kan zijn, van papier snijden tot het verlies van een baan, stimuleert het de afgifte van deze stresshormonen zodat ze hun werk kunnen doen. Al deze functies moeten zijn om het lichaam te beschermen tegen fysieke en mentale impact of tegen alles dat de stress in de eerste plaats veroorzaakt.

De specifieke functie van cortisol is om vet op te slaan, met name buikvet. Onze lichamen zijn geprogrammeerd om stress te associëren met een mogelijk gebrek aan voedsel. In het verleden kon stress betekenen dat je voor een roofdier, een vijandelijke stam of een natuurramp vluchtte. Dit zou kunnen betekenen dat u niet de tijd of het vermogen zou hebben om wat voedsel te vinden, bereiden en eten. Tegenwoordig is de kans groter dat de aanwezigheid van stress aangeeft dat je je eetlust verliest, maar het resultaat is hetzelfde: geen eten.

Dan laat je brein cortisol vrij, en dat cortisol neemt glucose op en verandert het in vet, in plaats van het te laten gaan door het proces van worden omgezet in glycogeen, wat is wat je eten wordt, dus je verbrandt het voor energie.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Wat maakt buikvet anders dan andere?
  • Is het mogelijk om alleen buikvet te verliezen?
  • Kurkuma verlicht stress en vermindert levervet
  • Kaneelconsumptie kan de schade aan een vetarm dieet verminderen

De rol die vitamine C in dit mechanisme speelt, is dat het een ongelooflijk krachtige antioxidant is die de impact van stress op het lichaam vermindert. Met voldoende vitamine C in het lichaam, neemt je lichaam minder stress waar en komt er minder cortisol vrij. Dit voorkomt dat er meer buikvet wordt opgeslagen, wat ons naar de tweede manier leidt dat vitamine C dunner wordt.

Vitamine C en Carnitine

Er zijn twee sleutels om snel gewicht te verliezen: sla niet meer vet op en ruim het vet dat je al hebt op. Carnitine maakt deel uit van de tweede stap.

Aangezien er minder cortisol in uw bloedbaan vrijkomt, is uw lichaam perfect bereid om zich te ontdoen van het vet dat het al heeft opgeslagen voor de volgende ijstijd of mammoetaanval. Maar het heeft ook een mechanisme, en daarvoor heb je veel vitamine C nodig.

Zodra het brein je toestemming geeft om van het vet af te komen, moet het dat vet in glycogeen veranderen, zodat het als energie kan worden verbrand. Je lichaam heeft geen andere manier om het vet uit je lichaam te krijgen. Je kunt het niet alleen opnieuw verteren en het door je darmen laten verdwijnen. Je moet het verbranden in de vorm van glycogeen (energie).

Je lever is waar het opgeslagen vet kan worden omgezet in glycogeen, maar eerst moet het vet uit je onderbuik komen en naar je lever gaan. Dit is waar carnitine binnenkomt. Carnitine is een aminozuur dat vetcellen naar de lever transporteert. Je kunt het zien als openbaar vervoer naar vetcellen, en de enige stop is de lever. In feite heeft een recente studie van de Arizona State University aangetoond dat carnitine het vetverlies met wel 30% kan verhogen.

Maar je hebt veel vitamine C nodig om carnitine te maken. Dit is waar je ervoor zorgt dat je genoeg van de voedingsstoffen binnenkrijgt. Vitamine C is een oplosbare vitamine, we slaan er niet veel van op. We gebruiken echter veel. Onthoud dat vitamine C essentieel is voor celgroei en -herstel en dat je lichaam het ook nodig heeft voor het immuunsysteem. Deze prioriteiten zijn groter, met betrekking tot het lichaam, dan afvallen. Dus het lichaam zal alles gebruiken wat nodig is voor deze prioriteiten en de resterende vitamine C kan worden gebruikt om carnitine te maken. Daarom is het lage niveau van vitamine C vetmestend, omdat het lichaam niet genoeg hoeveelheid zal hebben om carnitine te maken en het te gebruiken bij het verbranden van vet.

Hoe vitamine C te gebruiken om af te vallen

Nu je weet waarom je vitamine C nodig hebt om af te vallen, hoe zorg je ervoor dat je genoeg hebt?

De beste manier om bijna alle voedingsstoffen binnen te krijgen, is bij heel voedsel. Supplementen zijn goed, maar heel voedsel biedt andere voedingsstoffen, en meestal een snellere manier om deze voedingsstoffen te gebruiken.

Je eerste stap is om een ​​dieet vol met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C te hebben. Enkele van de beste zijn spinazie, boerenkool, aardbei, granaatappel, grapefruit en sinaasappel ... zowat elke soort fruit of groente. Doe je best om ten minste één vitamine C-rijk voedsel te eten bij elke maaltijd en snack.

Als je echt haast hebt om af te vallen, of als je problemen hebt met het eten van deze voedingsmiddelen met vitamine C, gebruik dan een supplement. De hoeveelheid vitamine C die je nodig hebt om vet te verbranden is volledig individueel, dus er is geen vaste dosis. Als u echter te veel inneemt, kunt u last krijgen van diarree maar geen schade.

Probeer om te beginnen met 500 mg tabletten tweemaal daags. Als u geen last heeft van diarree, kunt u elke dag tot drie doses verhogen, maar dat is alles wat u nodig heeft.

analyse

Vitamine C verbetert het vetverlies met ongeveer 30%. Twintig procent van de westerse volwassenen heeft onvoldoende vitamine C ingenomen en is daarom vatbaar voor het onvermogen om vet te verbranden. Door voldoende vitamine C te eten, kunt u echter uw kans op buikvet aanzienlijk vergroten.

Feiten over vitamine C

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die voorkomt in de meeste groenten en fruit. Als een in water oplosbare vitamine wordt vitamine C niet in het lichaam opgeslagen en wordt eventuele overmaat geëlimineerd in de urine. Dat betekent dat je dagelijks vitamine C nodig hebt.

Je lichaam gebruikt vitamine C om weefselschade te herstellen en de groei van huid, pezen, botten, tanden en bloedvaten te starten. Vitamine C is ook een antioxidant en kan een rol spelen bij het voorkomen van kanker, hartaandoeningen en artritis.

Volgens het bedrag dat u dagelijks in uw lichaam eet, gelooft u dat het vitamine C-gehalte vetmestend is of kan het u helpen om af te vallen? Reageer hieronder!