Vitamine C induceert doodscellen die soorten leukemie veroorzaken


Vitamine C induceert doodscellen die soorten leukemie veroorzaken / supplementen

Vitamine C-injecties kunnen een manier zijn om bloedkanker te bestrijden, waaronder verschillende soorten leukemie. Experimenten uitgevoerd op muizen suggereren dat de voedingsstof de ontwikkeling van stamcellen in rijpe bloedcellen induceert, die uiteindelijk afsterven.

Sommige soorten bloedkanker, waaronder acute en chronische leukemie, omvatten meestal mutaties die een gen beïnvloeden dat tet methylcytosine dioxygenase of TET2 wordt genoemd. Dit gen helpt meestal om een ​​soort stamcellen op de juiste manier te ontwikkelen, zodat ze witte bloedcellen produceren en vervolgens sterven. Maar wanneer de TET2-mutatie optreedt, kunnen deze cellen ongecontroleerd beginnen te delen en zich vermenigvuldigen, wat tot kanker leidt. Mutaties die deficiëntie in het functioneren van TET2 veroorzaken, worden gevonden bij 10% van de patiënten met acute myelogene leukemie, 30% van de gevallen van myelodysplastisch syndroom en 50% van chronische myeloïde leukemieën.

- We zijn zeer verheugd over het vooruitzicht dat hooggedoseerde vitamine C een veilige behandeling voor bloedaandoeningen veroorzaakt door TET2-deficiëntie kan worden, hoogstwaarschijnlijk in combinatie met andere therapieën - zei de auteur van de studie, gepubliceerd op donderdag in het tijdschrift 'Cell', Benjamin Neel van de New York University.

In de studie creëerden Luisa Cimmino en Benjamin Neel en hun collega's genetisch gemodificeerde muizen waarin het TET2-gen kon worden geactiveerd en gedeactiveerd. Zij vonden dat een vermindering van 50% van de TET2-activiteit voldoende kan zijn om kanker te veroorzaken.

Daarna wendde het team zich tot vitamine C, wetende dat het bekend is dat de voedingsstof een effect heeft op embryonale stamcellen die TET2 kunnen activeren en helpen de celreplicatie onder controle te houden.

Het team injecteerde muizen met een lage TET2-activiteit dagelijks in zeer hoge doses vitamine C gedurende 24 weken en ontdekte dat de progressie van leukemie werd vertraagd. De deficiëntie in genactiviteit was omgekeerd, waardoor de stamcellen tot in de bloedcellen volgden en de normale gang van zaken volgden tot de uiteindelijke celdood.

Aan het einde van de periode van 24 weken had een controlegroep die geen injecties ontving een 3-voudig hogere hoeveelheid witte bloedcellen - een teken van pre-leukemie.

Toen het team menselijke leukemiecellen aan een kankermedicijn toonde, bleken ze betere resultaten te hebben behaald in combinatie met vitamine C.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Nieuw geteste techniek in muizen Geneest 96% van de gevallen van kanker
  • Diëten met hoog cholesterolgehalte kunnen de tumorgroei 100 keer versnellen
  • Consumptie van suiker kan kankertumoren voeden, zegt Study
  • Wetenschappers ontdekken nieuwe sporen van hoe ras kanker kan voorkomen

- Interessant genoeg vonden we dat behandeling met vitamine C een effect had op leukemische stamcellen - merkte Luisa Cimmino op, co-auteur van het onderzoek. - Om deze reden hebben we besloten om vitamine C te combineren met een ander medicijn waarvan bekend is dat het de dood van kankercellen veroorzaakt door het DNA-reparatieblok, dat al is goedgekeurd voor de behandeling van bepaalde patiënten met eierstokkanker.

Sinaasappels zijn niet genoeg

Neel hoopt dat uiteindelijk hoge doses vitamine C zullen worden opgenomen in kankertherapieën. Mensen met acute myeloïde leukemie hebben meestal een hoge leeftijd en kunnen fatale gevolgen hebben bij chemotherapie, zonder weerstand te bieden aan de behandeling. Vitamine C in combinatie met geneesmiddelen tegen kanker kan een alternatieve en minder invasieve aanpak bieden.

Maar het nemen van grote hoeveelheden vitamine C zal je waarschijnlijk niet stoppen om kanker te hebben, zegt Neel. De muizen ontvingen 100 milligram vitamine C in elke injectie, het equivalent van ongeveer twee sinaasappels. Het blijkt dat een normaal persoon ongeveer 3000 keer meer weegt dan een muis. En aangezien het lichaam na 500 milligram stopt met het opnemen van vitamine C, is voor elke mogelijke behandeling een intraveneuze injectie vereist.

"Je kunt de niveaus die nodig zijn voor de effecten van deze studie niet bereiken door alleen maar sinaasappels te eten," legde Neel uit.

Kent u iemand die is gediagnosticeerd met elke vorm van leukemie? Gelooft u dat een hogere consumptie van vitamine C effectief zou kunnen zijn in preventie? Reageer hieronder.