Vitamine D helpt het risico op kanker en chronische ziekten te verminderen, blijkt uit onderzoek


Vitamine D helpt het risico op kanker en chronische ziekten te verminderen, blijkt uit onderzoek / supplementen

Onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center in de Verenigde Staten hebben ontdekt dat gewichtsverlies in combinatie met vitamine D-suppletie ontstekingen in het lichaam die verband houden met chronische ziekten en kanker vermindert.

dat is 32 ng / ml (nanogram per milliliter) - Wetenschappers hebben deze resultaten beoordeeld na 218 vrouwen met overgewicht van gevorderde leeftijd die een percentage beneden de aanbevolen vitamine D in het lichaam gepresenteerd bereikt.

Deelnemers ondergingen een experiment van 12 maanden waarin ze een routine van matige tot krachtige fysieke activiteit volgden, 45 minuten per dag, vijf dagen per week. Voordat ze met hen begonnen te testen, maten de onderzoekers de biomarkers die verband houden met een ontsteking bij vrouwen.

Bovendien werd de helft van hen willekeurig gekozen om 2.000 IE (internationale eenheden) vitamine D-suppletie te nemen - wat overeenkomt met 50 mcg (microgram). Ondertussen kreeg de andere groep een placebo (een pil die geen farmacologische substantie bevat) die leek op de vitaminetablet.

Toen hij het einde van het experiment bereikte, analyseerden de wetenschappers nogmaals de ontsteking biomarkers in deelnemers en vond dat alle reductie hadden meegemaakt in hun ontsteking niveaus, waaruit blijkt dat, op zichzelf, het verliezen van gewicht is al een gunstige factor voor verminderde ontsteking.

Maar ze vinden ook dat vrouwen die naast 5-10% te hebben verwijderd van hun lichaamsgewicht, zijn ook suppletie genomen met vitamine D had een verdere daling dan de andere in relatie tot ontsteking.

Bij inname placebotablet daalde van 17,2% aanwezigheid van een stof genaamd interleukine-6 ​​(IL-6) - een cytokine dat wanneer in grote hoeveelheden in het lichaam wordt geassocieerd met een hoog risico op kanker en diabetes en die kunnen worden aangehaald als een van de oorzaken van depressie - de deelnemers die het supplement kregen, verminderden hun IL-6-waarden met 37%.

Het resultaat voor vrouwen die meer dan 10% van het gewicht van de vitamine D-supplement verloren en nam was gelijk aan die van de deelnemers die 5-10% van hun kilo afgevallen en ook opgenomen de stof.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • De 10 ergste dingen die kunnen gebeuren als je een lage vitamine D hebt
  • Dagelijkse dosis van vitamine D kan verkoudheden voorkomen, zegt de studie
  • Weerstandstraining kan lijders helpen met accumulatie van levervet
  • Weigh-in elke dag werkt samen met Weight Loss, zegt Search

"We waren behoorlijk verrast om te zien dat vitamine D biomarkers van ontsteking beïnvloedt bij vrouwen die ten minste 5% van hun basisgewicht verloren. Dit suggereert dat vitamine D het effect van gewichtsverlies op ontstekingen zou kunnen verhogen, "zei Dr. Fred Hutchinson, PhD en Catherine Duggan, een onderzoekwetenschapper bij het Center for Cancer Research.

Catherine zei ook dat eerder wetenschappelijk werk al had aangetoond dat gewichtsverlies de ontstekingsniveaus daadwerkelijk zou kunnen verlagen, maar dat het onderzoek dat werd uitgevoerd aan de instelling waar ze aan werkt, de eerste is om te laten zien wat het effect van vitamine D op die score is.

Mensen met overgewicht of obesitas leven in een staat van chronische ontsteking, die volgens Dr. Duggan de groei van kankercellen stimuleert.

"Gewichtsverlies vermindert ontstekingen en vormt daarom een ​​ander mechanisme om het risico op kanker te verminderen. Zorg ervoor dat vitamine D-niveaus zijn voltooid, of op een ideale percentage kan ontsteking dan wat gewichtsverlies is alleen te verminderen, kan dit een belangrijke aanvulling op de instrumenten die mensen kunnen gebruiken om het risico te verminderen kanker, 'legde de wetenschapper uit.

Dr. Duggan wees er echter ook op dat voordat vrouwen besluiten hun vitamine D-spiegel in het lichaam te verhogen door een supplement te gebruiken, het belangrijk is dat ze met hun arts praten over de optimale dosering. zou moeten inslikken.

De studie werd gepubliceerd in het juli-nummer van de publicatie van dit jaar Cancer Prevention Research (Cancer Prevention Research, gratis vertaling), die wordt onderhouden door de American Association for Cancer Research.

Heb je al vitamine D-suppletie gebruikt? Werd het door een professional aanbevolen om te helpen bij het afvallen? Reageer onder de resultaten!