Is Micellar Whey goed? Wat het is en hoe het wordt ingenomen


Is Micellar Whey goed? Wat het is en hoe het wordt ingenomen / supplementen

Als het gaat om het verbeteren van je definitie en het verkrijgen van spieren, is het net zo belangrijk als de trainingsintensiteit om het voedingsgedeelte te verzorgen. Het is niet genoeg om elke dag naar de sportschool te gaan en steeds grotere ladingen te tillen; het is allereerst nodig om de spieren te voorzien van de noodzakelijke voedingsstoffen, zodat ze kunnen groeien in overeenstemming met hun vooraf gestelde doelen.

En geen enkele andere voedingsstof is net zo belangrijk voor breiers als eiwitten. Bron van aminozuren die zullen worden gebruikt voor de groei van spiervezels, eiwitten zijn van dag tot dag onmisbaar en moeten van hoge biologische waarde en snelle absorptie zijn.

Een van de eiwitten die het beste past bij deze vereisten is wei-eiwit, of wei-eiwit. Begiftigd met alle essentiële aminozuren en met een extreem snelle opname, is het eiwit van fundamenteel belang voor diegenen die op zoek zijn naar het vergroten van de musculatuur en het katabolisme te voorkomen.

Maar, zoals we hierna zullen zien, naast de traditionele wei die te koop is in winkels voor sportartikelen, is het ook mogelijk om wei-micellair te vinden, een type product dat geleidelijk aan de aandacht van bodybuilders heeft gekregen. Is whey micellar sowieso goed? Wat is dit andere soort supplement voor?

Lees meer over whey micellaire en ontdek of het echt loont om te investeren in het supplement dat twee verschillende soorten melkeiwitten combineert.

Soorten wei-eiwit

Bijproduct van de kaasproductie, wei-eiwit kan worden gevonden in verschillende formuleringen, afhankelijk van de inhoud en het type eiwitten. Voornaamste soorten wei te koop:

1. Weiproteïneconcentraat

Het is het meest geconsumeerde type wei in de wereld dankzij zijn kosten x voordeel. Met een eiwitgehalte tot 89% is het een supplement dat snel absorberende eiwitten en ook meer vetten en koolhydraten bevat.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Wei is koolhydraten waard?
  • Is Probiotische wei-eiwit goed? Wat te kopen?
  • [Video] Whey Protein voor of na de training?
  • Whey Protein Isolate - waar het voor wordt gebruikt en hoe het te nemen

2. Wei-eiwit isolaat

Met meer dan 90% eiwit in zijn samenstelling, is het de vorm van wei met een lager koolhydraatgehalte (bijna nul) en met een optimale concentratie van aminozuren. Hoewel het een zuiverder product is dan weiconcentraat, is het isolaat ook veel duurder, wat de dagelijkse consumptie kan belemmeren.

3. Wei-eiwit hydrolysaat

Ook geprijsd hoger dan de belangrijkste weissupplementen op de markt, onderscheidt dit type proteïne zich door zijn hoge verteerbaarheid en snelle absorptie.

4. Wei-eiwit Micellar

Net als andere soorten wei, heeft whey-micellaire een hoge concentratie BCAA's (isoleucine, leucine en valine), die sterk anabole aminozuren zijn.

In tegenstelling tot andere supplementen ondergaat whey micellair echter een gespecialiseerd proces dat de absorptietijd van de aminozuren verhoogt, waardoor het een tussenproduct wordt tussen conventionele wei en caseïne, het melkeiwit dat wordt gekenmerkt door een absorptie extreem langzaam.

Maar wat is Wheeler Micellar precies?

Wei-eiwit is het best verkochte sportsupplement ter wereld geworden, niet alleen dankzij de kwaliteit van zijn eiwitten, maar ook door zijn absorptiesnelheid.

Hoewel natuurlijke eiwitbronnen (zoals bijvoorbeeld rood vlees) al tientallen jaren worden gebruikt als een bron van voedingsstoffen voor spiergroei, is de lange tijd van eiwitvertering en -absorptie een probleem wanneer aminozuren in korte tijd nodig zijn om katabolisme en stimuleer eiwitsynthese.

Om deze reden heeft de opkomst van wei een revolutie teweeggebracht in de wereld van bodybuilding, omdat de korte opnametijd synoniem is met minder spierkatabolisme en meer hypertrofie.

Desondanks heeft wei-eiwit, juist omdat het een zeer snelle spijsvertering heeft, een lagere werkzaamheid dan de langzame absorptie-eiwitten in de strijd tegen katabolisme, omdat kort na de assimilatie het lichaam opnieuw geen aminozuren meer heeft die nodig zijn voor eiwitsynthese.

Eén manier om dit probleem te vermijden en om aminozuren langer beschikbaar te hebben, is dit snel absorberende eiwit te combineren met een langzaam verteerde aminozuurbron. Dat wil zeggen, neem micellaire caseïne (of ook albumine) en wei in de vorm van twee geïsoleerde supplementen.

Om dit proces te vergemakkelijken, hebben sommige fabrikanten echter besloten om een ​​product te ontwikkelen om het hoge eiwitgehalte van wei bij elkaar te brengen door de geleidelijke opname van caseïne.

Dit resulteerde in wei-micellair, een supplement verkregen uit een modificatie in de verwerking van wei-eiwit, om het meer dicht dan gebruikelijk te maken. Na het passeren van een zeer gespecialiseerde filtratie, zijn de eiwitdeeltjes van de wei exact het dubbele moleculaire gewicht dat ze eerder hadden.

We hebben toen dat de micellaire wei wei die zich gedraagt ​​als een caseïne, maar zonder te beschikken over een dergelijke langzame opname als dat, en ook niet zo snel als conventionele wei. Is het gebruik van whey micellaire echt goed? Wat goed zou het dan doen?

Wat dient het?

Zoals hierboven vermeld, dienen wei-eiwitsupplementen als een bron van snel absorberende aminozuren voor de synthese van nieuwe eiwitten. In het specifieke geval van wei-micellair, werd het supplement ontworpen als een bron van snelle proteïne en ook als een tijd-afgifte.

Micellaire wei dient dus voor een onmiddellijke en tegelijkertijd geleidelijke afgifte van aminozuren, die het herstel zal stimuleren en ook spierkatabolisme zal remmen.

Waarom de structuur van wei wijzigen?

Recente studies hebben aangetoond dat wei-eiwit een hogere capaciteit heeft dan caseïne om de synthese van nieuwe eiwitten te stimuleren.

Aan de andere kant, caseïne is efficiënter in het remmen van afbraak van bestaande eiwitten, dat wil zeggen, het voorkomen dat het lichaam zijn eigen spieren gebruikt als een bron van voedingsstoffen. In één woord: katabolisme.

Dit effect is precies het gevolg van de langzame vertering van caseïne, die zorgt voor een kleinere, maar tegelijkertijd meer constante stroom van aminozuren in de bloedsomloop.

Dus moeten we wei wijziging vormen de micellaire wei stimuleert de vorming van nieuwe eiwitten op hetzelfde moment voorkomt dat bestaande zal worden afgebroken tot aminozuren vrijkomen in de bloedbaan.

Verschil tussen micellaire en conventionele wei

In vergelijking met traditionele wei, heeft micellaire wei een langzamere spijsvertering en sommige merken bevatten mogelijk ook een hoger gehalte aan koolhydraten in de formulering. Hoewel geïsoleerde wei vrijwel geen koolhydraten en lactose bevat, heeft whey-micellair beide voedingsstoffen in zijn samenstelling.

De uitzondering is een aantal geïmporteerde micellaire nul-carb wei, wat misschien de beste keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar spiermassa, maar niet het risico willen nemen om aan te komen. Helaas is het echter nog niet mogelijk om deze koolhydraatarme supplementen te vinden in huishoudelijke winkels.

Wei micellair met caseïne 

Terwijl de micellaire wei "original" wordt gekenmerkt door een modificatie van wei filterproces, micellaire sommige wei merken geproduceerd in Brazilië eigenlijk een combinatie van wei-eiwit met traditionele caseïne en hogere koolhydraatgehalte.

Is Wheeler Micellar echt goed?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we rekening houden met enkele aspecten die wei-micellair onderscheiden van andere typen wei-eiwit:

- Formulering

Er zijn verschillende merken weismicellar op de markt en elk van hen kan een andere samenstelling presenteren. Terwijl de grote fabrikanten staan ​​garant voor een hoog gehalte aan eiwitten en koolhydraten, kunnen sommige merken van micellaire wei een hogere concentratie van koolhydraten, die op hun beurt kunnen hun doelen in de sportschool compromis te hebben.

Dat komt omdat een kleinere hoeveelheid eiwit minder aminozuren betekent voor spiervezels, terwijl meer koolhydraten synoniem kunnen zijn voor problemen met het verminderen of zelfs handhaven van lichaamsvet en lichaamsvet.

- Eiwitcombinatie

Wei micellaire bedoeld als aanvulling midden tussen de micellaire caseïne en wei traditionele derhalve zowel het kenmerk van een time-release-eiwit (caseïne) en een snelle opname van proteïnen (wei) te wei .

De combinatie van de beste eigenschappen van beide soorten eiwit supplement maakt het interessant voor iedereen die aminozuren snel nodig heeft, maar niet wilt wachten op de vertering van een eiwit maaltijd, en aan de andere kant niet willen zijn zonder aminozuren in omloop binnenkort.

Dat wil zeggen: wei-micellair is goed voor het stimuleren van spiergroei en het bestrijden van katabolisme. Aan de andere kant is deze tragere spijsvertering misschien niet interessant voor mensen die in korte tijd veel aminozuren nodig hebben.

- Absorptiesnelheid

Wei-micellair heeft een snellere absorptie dan albumine en caseïne, maar zeker langzamer dan conventionele wei. Voordeel van dit verschil: je zult aminozuren langer in je bloedsomloop hebben, maar ze zullen niet meteen allemaal worden vrijgegeven. Geleidelijke absorptie zorgt voor een langere tijd voor een stabiele toevoer van voedingsstoffen naar de cellen.

Het grootste nadeel van de langere absorptietijd is nu juist het lagere aanbod van aminozuren aan de spiervezels. Voor degenen die bijna onmiddellijk eiwit nodig hebben, is geconcentreerde of geïsoleerde wei nog steeds de beste optie.

- Conclusie

Door bovenstaande factoren te analyseren, is het mogelijk te verklaren dat whey-micellair goed is voor wat het voorstelt, dat wil zeggen een bron van wei-essentiële aminozuren is, maar met absorptie van het tijd-afgifte type.

Dus in één supplement kun je het beste van beide werelden hebben: de eiwitten met een hoge biologische waarde van wei (en met name het aminozuur leucine) en een meer geleidelijke absorptie zoals die van caseïne.

Aan de andere kant is het mogelijk om dit effect te bereiken door wei te combineren met micellair caseïne in de vorm van twee afzonderlijke supplementen die geen overtollige koolhydraten en vetten bevatten. Een ander voordeel van deze optie is dat u twee producten gaat consumeren met ingrediënten die zich dichter bij de natuur bevinden zonder zoveel bewerkingsstappen.

Oordeel: de micellaire wei is goed, maar het is niet onmisbaar als wei concentreert of geïsoleerd. De micellaire wei kan eenvoudig worden vervangen door een afzonderlijk gekocht wei en caseïne supplement.

Hoe de Whey Micellar te nemen

- Beste tijd

Vanwege het time-release karakter van het eiwit dat in het supplement aanwezig is, zijn de beste tijden om whey micellair te nemen net voor het slapengaan, wanneer u wakker wordt of tussen de maaltijden door. Als je wei met water of melk neemt voordat je naar bed gaat, voorkom je dat je spieren 7-8 uur blijven zonder voedingsstoffen te ontvangen.

Suppletie tussen maaltijden kan een optie zijn voor diegenen die worstelen om te voldoen aan hun dagelijkse behoefte aan eiwitten of die gedurende de dag een stabiele hoeveelheid aminozuren in de bloedsomloop willen hebben.

Het is ook mogelijk om de wei-micellair naast de training te nemen, maar de langzame opname van het supplement kan spijsverteringsproblemen veroorzaken als het vóór de oefeningen wordt verbruikt.

Al in de post-workout is het ideaal dat je je wendt tot traditionele wei, die vrijwel onmiddellijk zorgt voor aminozuren, zodat de spieren het regeneratieproces starten.

- Mengsel

Voeg twee (30 g) maten wei-micellair toe in 200-300 ml water of melk en neem het voor het slapen gaan of op een ander tijdstip naar keuze.

Als je ervoor kiest om het supplement voor of na de training te nemen, vermijd het om het te combineren met melk, want naast mogelijke digestieve complicaties, vertraagt ​​de drank de vertering en de opname van aminozuren.

merken

Bekijk enkele van de beste merken wei-micellair te koop in Brazilië:

- Whey Micellar Probiotics

Het Probiotische supplement combineert weiproteïne met caseïne, en levert 18 gram proteïne van het time-release type, 7,8 gram koolhydraten en 115 calorieën per portie (30 gram).

Een 900 g pakket van het supplement is online te vinden voor ongeveer R $ 89,00 (exclusief verzendkosten).

- Whey Micellar Integral Medica

Ook verkregen uit een combinatie van caseïne met wei-eiwit, biedt Integral Medica's Whey Micellar 18,1 gram eiwit en 92 calorieën per portie equivalent aan twee maatlepels.

Hoewel het eiwitgehalte vergelijkbaar is met whey-micellair in Probiotics, is het grootste verschil tussen merken de hoeveelheid koolhydraten, die bijna vier keer lager is in het supplement van Integral Medical. Hier zijn slechts 2,2 gram koolhydraten per portie van 30 g, of ongeveer 2,7 g per door de fabrikant aanbevolen dosis (2 maatscheppen of 38 g).

Een pakket met 907 g van het supplement is online te vinden voor ongeveer R $ 138,00 plus het vrachtbedrag.

- Micellar Whey van Muscle Tech

Een van de toonaangevende merken van Whey Micellar ter wereld is nog niet aanwezig in nationale winkels, maar kan online worden gevonden voor ongeveer € 40,00 (40 euro) op de verpakking met 910 g.

De formule bevat wei-eiwit met gemodificeerde dichtheid en elke dosis (38 g) van het MuscleTech-supplement bevat 25 gram eiwit, 6 gram koolhydraten en 140 calorieën.

Kent u iemand die deze suppletie gebruikt en stelt dat whey micellaire goed is? Ben je nieuwsgierig om het te proberen? Reageer hieronder!