Wei-eiwit is slecht voor de lever?


Wei-eiwit is slecht voor de lever? / supplementen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Whey Protein, of niet? Het is een populair en populair supplement bij mensen die sportscholen bezoeken en trainen met een focus op het groeien en groeien van de spiermassa in het lichaam.

Een van de voordelen die worden toegeschreven aan het gebruik van dit supplement zijn spierbehoud, vetverlies, verhoogde spiermassa en kracht, bijdrage aan de eetlustcontrole en zelfs verbeterde immuniteit.

  • Zie meer: Complete gids voor wei-eiwit - voordelen, aanpak, soorten en tips.

Maar is wei-eiwit slecht voor de lever als het te veel wordt ingenomen? Is er nog andere mogelijke schade die het kan veroorzaken aan het lichaam? Dit is wat we hieronder zullen controleren.

De lever 

De lever is de grootste klier in het menselijk lichaam, die vrijwel elk ander orgaan in het lichaam ondersteunt. Het is niet mogelijk voor een persoon om te overleven zonder een gezonde lever.

Het orgel is verantwoordelijk voor de productie van een stof die gal wordt genoemd en die noodzakelijk is voor de vertering van vetten. De lever werkt in de ontgifting van het bloed voor de verwijdering van schadelijke stoffen zoals alcohol en drugs en in de opslag van het mineraal ijzer en van sommige vitamines.

Het bureau werkt ook aan het opslaan van glucose, het omzetten van opgeslagen suiker in functionele suiker in perioden waarin de glucosewaarden onder normaal zijn en op de afbraak van hemoglobine, insuline en andere hormonen.

Maar daar houdt het niet op: de lever zet ammoniak om in ureum, iets wat essentieel is voor het metabolisme en werkt op de vernietiging van oude rode bloedcellen.

Voedt Whey Protein je lever? 

Zoals we net hebben geleerd, is de lever echt heel belangrijk voor verschillende functies van ons lichaam. Vanwege dit, voordat u een supplement, met inbegrip van wei-eiwit, is het essentieel om te weten of en hoe het het lichaam kan beïnvloeden, zelfs met alle voordelen en de voordelen die het product in kwestie belooft te brengen.

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Heeft ei je lever pijn gedaan?
  • Doet Acai slecht voor de lever?
  • [Video] Whey Protein voor of na de training?
  • Wei is koolhydraten waard?

Welnu, experts zeggen dat het niet correct is om te zeggen dat wei-eiwit slecht is voor de lever. Volgens het University of Pittsburgh Medical Center in de Verenigde Staten heeft het supplement hoge doses van een aminozuur dat cysteïne wordt genoemd.

Volgens de publicatie, het lichaam gebruikt deze cysteïne in het supplement samenstelling voor de productie van glutathion, die wordt beschreven als een krachtig natuurlijk antioxidant, wat belangrijk is voor het antioxidant afweersysteem van het organisme.

Het University of Pittsburgh Medical Center heeft ook uitgelegd dat deze stof voornamelijk op de lever werkt om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, toxines en oxidatie die schadelijk zijn voor het lichaam.

Wei-eiwit en leverziekte 

Het University of Pittsburgh Medical Center verduidelijkte ook dat mensen die lijden aan een leverziekte of leverbeschadiging neigen naar lagere niveaus van glutathion.

Het nemen van het supplement kan helpen om glutathion niveaus bij mensen met leverproblemen en de gezondheidszorg aan de Universiteit van Michigan in de Verenigde Staten stelt dat wei-eiwit kan bijdragen, met name de gevallen van virale hepatitis.

Opgemerkt moet echter worden dat geen sluitend medisch onderzoek het idee ondersteunt dat het supplement in deze zin kan worden gebruikt. Daarom, hoewel het niet juist dat wei-eiwit is slecht voor de lever, kunnen we geen betere hamer en vaststellen dat het product kan met de behandeling van aandoeningen in het lichaam.

Aantoont is dat, hoewel zij van mening is dat de wei-eiwit kan helpen een of andere manier de behandeling van leverschade veroorzaakt door ziekten van de lever en hepatitis, het Medisch Centrum van de Universiteit van Pittsburgh zei dat de toeslag niet noodzakelijk tot genezing voor de ziekte of omkering voor de schade die al in het lichaam is ontstaan.

Het doel van dit product is om het glutathione-gehalte te verhogen, wat niet uitsluit dat het nodig is om een ​​conventionele behandeling voor dit soort aandoeningen te ondergaan.

Dus voor iedereen die ooit is gediagnosticeerd met een type leverprobleem, is het de moeite waard de aanwijzingen van de arts met betrekking tot de behandeling te volgen en altijd af te vragen of het nemen van een bepaald supplement uw toestand schaadt of niet.

Weiproteïne moet worden gebruikt om de lever alleen te helpen als het wordt aanbevolen door de arts die verantwoordelijk is voor de behandeling.

Aan de andere kant

Wanneer we spreken over de bijwerkingen die kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van het supplement, de Mayo Clinic, die is een Amerikaanse organisatie op het gebied van medische diensten en medische en ziekenhuis onderzoek, zei wei-eiwit kan schade aan de lever in sommige gevallen leiden tot .

Voor mensen die al last hebben van een vorm van leverbeschadiging kan het verhogen van hun eiwitinname toekomstige orgaanschade veroorzaken. De verklaring is dat personen die lijden aan beschadigde lever het eiwit niet goed kunnen verwerken.

Door het invullen van de verklaring kan te veel eiwitinname in dergelijke gevallen leiden tot de opeenhoping van giftig afval in de hersenen.

Een studie die in 2008 werd vrijgegeven door de Amerikaanse arts Kerry Whitt, samen met andere collega's, die een geval van cholestatische letsels (verminderde of gestopte galstroom door de lever) in de lever in verband met het gebruik van supplementen hebben bestudeerd Wei-eiwit en creatine waarschuwden dat artsen bij patiënten met acuut leverletsel de supplementen in twijfel moeten trekken die door hen worden gebruikt en overwegen om onnodige producten onmiddellijk te staken.

Op zijn beurt de site Leverondersteuning heeft betoogd dat tenzij de persoon een gevorderde vorm van leverziekte heeft die eiwitconsumptie beperkt, suppletie met poedervormige eiwitten, in het bijzonder wei-eiwit, nuttig kan zijn voor diegenen die een verzwakte lever hebben.

De pagina betoogde dat Whey Protein niet alleen de glutathiongehaltes voor de leverbescherming stimuleert, maar ook aminozuren biedt die helpen bij de regeneratie van de lever en de energieproductie en kan helpen de accumulatie van levervet te verminderen door het feit dat het supplement bijdraagt met de verhoging van de verzadiging van het lichaam.

Daarom is dit een verder bewijs dat het gebruik van het supplement voor mensen die al lijden aan leverproblemen twee kanten kan hebben, afhankelijk van het stadium van de aandoening, en dat de consumptie van wei-eiwit moet worden beoordeeld en bepaald door de arts.

Bovendien is het voor mensen met leverproblemen belangrijk om bij de behandelend arts te vragen hoe de dagelijkse inname van eiwitten zou moeten werken, zodat er geen overmatig schadelijk voor de gezondheid van het organisme wordt gepleegd.

Heb je ooit gehoord dat wei-eiwit slecht is voor de lever? Ben je bang om dit supplement daarom te gebruiken? Reageer hieronder!