Stikstofoxide: waar het voor is, voordelen en bijwerkingen


Stikstofoxide: waar het voor is, voordelen en bijwerkingen / supplementen

Stikstofmonoxide, ook bekend als stikstofmonoxide, is een gasachtige, kleurloze chemische stof waarvan bekend is dat deze processen binnen en buiten de cellen veroorzaakt. Dit oxide is in staat om op te lossen in vetten, plantaardige oliën en andere lipiden.

Stikstofmonoxide is een eenvoudig molecuul, vaak aangetroffen in atmosferische lucht, maar in kleine hoeveelheden. Beschouwd als zeer giftig, omdat het vrije radicalen heeft (het resterende elektron), waardoor het zeer reactief wordt.

Waar is het voor

Om beter te begrijpen wat Nitric Oxide dient, moet u weten hoe deze chemische verbinding inwerkt op het lichaam en de effecten ervan. Allereerst kan worden vermeld dat stikstofoxide direct werkt op de ontspanning van de gladde spier van de wand van de bloedvaten, waardoor het wordt uitgezet. Door deze factor neemt de bloedstroom toe, waardoor de bloeddruk daalt. Stikstofmonoxide, geproduceerd door cellen van het immuunsysteem, heeft de functie van het bestrijden van bacteriën. Het werkt ook als een neurotransmitter van zenuwcellen voor de anderen.

Stikstofmonoxide heeft de kracht om hemodilatatie in de spieren te produceren, omdat het, zoals gezegd, de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedstroom toeneemt. Door deze factor kan men de grotere bloedstroom associëren met het spierherstel, het proces dat uiteindelijk sneller wordt. Stikstofoxide versnelt daarom spierherstel en vetvrije massa, kracht en uithoudingsvermogen, waardoor voedingsstoffen sneller en efficiënter in het spierweefsel terechtkomen.

Als u begrijpt waar stikstofoxide voor is, is het gemakkelijker te begrijpen waarom er zoveel supplementen op de markt zijn met deze stof in zijn formule. Het lichaam heeft mechanismen die elk middel oplossen dat stikstofmonoxide in zijn formule heeft, via een specifieke pH-waarde. Met behulp van supplementen werd het mogelijk om deze pH-waarde te beheersen, waardoor het lichaam agenten die stikstofmonoxide afgeven accepteert, waardoor die stof langer in het lichaam aanwezig blijft.

Andere voordelen

Suppletie met stikstofmonoxide heeft nog steeds andere voordelen voor het menselijk lichaam, zoals bijvoorbeeld de behandeling van erectiestoornissen. Een van de hoofdoorzaken van dit probleem dat duizenden mannen in de wereld treft, is het fenomeen van atrofie van bloedvaten en omdat NO2 de bloedsomloop kan verbeteren, kan dit supplement leiden tot een grotere stroom van bloed naar de geslachtsorganen. . Deze rol is van cruciaal belang voor de seksuele en algemene gezondheid.

Hoe te nemen

Als u wilt weten hoe u NO2 (stikstofmonoxide) -supplement gebruikt, moet u letten op de indicaties van de verpakking van elk product, omdat de aanbevelingen van merk tot merk verschillen. Er zijn bijvoorbeeld pakketten die de consumptie van dit supplement binnen 30 minuten vóór de training aangeven, waarbij twee eetlepels van het product verdund worden in water (tot 600 ml, koud).

Andere supplementen geven verschillende hoeveelheden aan voor training- en rustdagen, waarbij twee tot drie eetlepels worden verdund in water of een andere drank naar keuze (300 ml). Je moet 30 minuten voor het sporten drinken zonder eerst enig voedsel te hebben gegeten. Op rustdagen kan men het NO2-supplement gebruiken als onderdeel van het dieet, waarbij het op trainingsdagen wordt gehalveerd (1 lepel verdund in 150 ml).

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Supplement NO2: wat het is, hoe het te nemen en tips
  • Is Dilatech Atlhetica goed?
  • 15 beste Vasodilatatoren voor voedsel
  • NEE BSpl Xplode is goed? Wat het is en hoe het wordt ingenomen

Er zijn meldingen van supplementen die wijzen op het verbruik van stikstofmonoxide binnen 30 minuten vóór de training, het verdunnen in water. 

Natuurlijk stijgende NO2

Een gas dat op natuurlijke wijze door het lichaam wordt aangemaakt, functioneert als een neurotransmitter, dilatator van bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Stikstofmonoxide heeft veel voordelen, maar het is niet alleen met supplementen dat een persoon zijn rol in het lichaam kan optimaliseren. Met enkele tips kan men de effecten van dit gas natuurlijk versterken.

De eerste tip is biet en bietenwortel te eten. Het is mogelijk om ze te consumeren in de vorm van sap en in verschillende andere recepten, maar het is belangrijk om ze in hun organische vorm te verkrijgen. Beetle stimuleert de productie van stikstofmonoxide in het lichaam en helpt je energieniveaus te verbeteren, omdat dit voedsel rijk is aan deze stof. Andere voordelen van suikerbieten zijn verbeterde immuniteit en bescherming tegen kanker.

Een andere tip is om meidoornextract te consumeren. Dit product wordt vaak gebruikt om te voorspellen dat de slagaderwanden bekleed raken met een plaque, die als een calciumkanaalblokker fungeert. Bovendien geeft het extra hulp aan de cellen die de bloedvaten vormen die stikstofmonoxide afscheiden.

Elke dag trainen is ook een manier om de hoeveelheid stikstofmonoxide in het bloed te verhogen. Met deze dagelijkse oefening moet het hart sterker slaan om zuurstof naar het lichaam te brengen.Deze extra druk die hij moet uitoefenen, genereert een grotere hoeveelheid stikstofoxide die vrijkomt.

Consumeer meer aminozuren, zoals arginine en citrulline. Fruit en noten zijn de beste vegetarische bronnen van deze aminozuren, maar ze zijn ook aanwezig in vlees- en zuivelproducten. De antioxidanten in fruit en noten zijn ook verantwoordelijk voor de bescherming van het stikstofmonoxide dat wordt gevormd door het consumeren van deze voedingsmiddelen. Citrulline wordt gerecycled tot arginine, dat meer stikstofoxide produceert.

Deze hoeveelheden variëren van 3 tot 9 gram supplement per dag.

Bijwerkingen

Er zijn weinig meldingen over de bijwerkingen van stikstofmonoxide-suppletie, omdat het een natuurlijk middel is dat door het lichaam wordt aangemaakt.

Van vasodilatatoren, zoals het stikstofmonoxide-supplement, is echter gemeld dat het een onverwachte daling van de bloeddruk veroorzaakt, wat kan leiden tot duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, tachycardie, vochtretentie, enzovoort.

Het belangrijkste is om naar de voedingswaarde-informatie van het NO2-supplement te kijken en te controleren of er een stof is die een negatief effect op uw lichaam veroorzaakt. Sommige supplementen bevatten bijvoorbeeld cafeïne, een stimulerend middel dat complicaties kan veroorzaken voor de meest gevoelige mensen.

Kent u iemand die al stikstofoxide-supplementen heeft genomen? Zou u dit type supplement gebruiken om uw prestaties te verbeteren? Reageer hieronder.