Xigduo Emagrece? Voor wat het is, Dosering en bijwerkingen


Xigduo Emagrece? Voor wat het is, Dosering en bijwerkingen / supplementen

Het beheren van de bloedsuikerspiegel is het hoofddoel van mensen met diabetes omdat hun lichaam mogelijk geen insuline produceert, het inefficiënt doet of resistent is tegen insuline.

Medicijnen worden vaak voorgeschreven om in de meeste gevallen te helpen. Over het algemeen zijn mensen met type 1-diabetes alleen afhankelijk van insuline, terwijl patiënten van type 2 een veel grotere verscheidenheid aan geneesmiddelen beschikbaar hebben, waaronder Xigduo.

Het punt is dat sommige medicijnen bijdragen aan gewichtstoename, wat een zorgwekkend probleem is voor mensen met diabetes. Vervalt Xigduo af of valt af? Dat is precies wat we gaan begrijpen, naast weten waar het voor is, dosering en bijwerkingen.

Xigduo en diabetes

Xigduo is een medicijn dat wordt aanbevolen voor de behandeling van type 2-diabetes, een ziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Het wordt beschouwd als een chronische ziekte die beïnvloedt hoe het lichaam bloedsuiker metaboliseert, wat de belangrijkste bron van brandstof in het lichaam is.

Gewoonlijk wordt het lichaam resistent tegen de effecten van insuline, of het produceert mogelijk niet genoeg om een ​​normaal glucosegehalte te behouden. Dit is schokkend omdat insuline het hormoon is dat verantwoordelijk is voor het helpen bij het proces van het omzetten van glucose in energie.

Deze ziekte komt vaker voor bij volwassenen, voornamelijk veroorzaakt door obesitas. Meer en meer kinderen ontvangen deze diagnose echter al, omdat obesitas bij kinderen verontrustende en verontrustende proporties heeft aangenomen, waardoor het risico op het ontwikkelen van veel ziekten die zich in deze levensfase meestal niet zouden voordoen, zou toenemen.

Er is geen remedie voor diabetes type 2, maar de aandoening kan goed worden beheerd door te zorgen voor voedsel, lichaamsbeweging en gewichtsbeheersing. Maar als deze aanpak niet de verwachte resultaten oplevert, kan het zijn dat sommige medicijnen worden voorgeschreven om te helpen en Xigduo is daar een van.

Xigduo - Wat is het gebruik?

We hebben al gezien dat Xigduo diabetes type 2 behandelt, maar hoe het precies werkt, is wat we nu zullen begrijpen.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • Broccoli kan een geheim wapen tegen diabetes zijn, zeggen wetenschappers
 • Galvus Met Thin? Wat het dient, hoe het werkt en bijwerkingen
 • 10 Remedies voor diabetes type 2
 • Is Metformine echt slank?

Het bestaat uit twee stoffen, dapagliflozine en metformine. Metformine is een antidiabeticum dat bekendstaat als biguanide. Het belangrijkste doel is het verminderen van de hoeveelheid suiker in het bloed, die meestal wordt verhoogd omdat insuline zijn werk niet kan doen.

Ten eerste vermindert metformine de hoeveelheid suiker geproduceerd door de cellen in de lever; op zijn beurt verhoogt het de gevoeligheid van spiercellen voor insuline, verlaagt het de weerstand en laat deze cellen meer effectief suiker uit het bloed verwijderen. Ten slotte helpt het om de opname van suiker uit de darmen in de bloedsomloop na de maaltijd te verminderen, wat bijdraagt ​​aan een veel lagere stijging van de bloedsuikerspiegel.

Dapagliflozine heeft zijn werking in de nieren, waardoor het lichaam overtollige glucose uit het bloed kan verwijderen. De nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren en reinigen van het bloed, en in dit proces wordt de glucose ook gefilterd. Het wordt dan terug in de bloedbaan vrijgegeven door een mechanisme dat natrium en glucose cotransporter 2 wordt genoemd. Daarna herbenemen de nieren de glucose terug, zelfs wanneer de niveaus erg hoog zijn, zoals bij diabetes. Dapagliflozine ingenomen heeft het vermogen om de transporter te remmen, waardoor overtollige glucose kan worden gefilterd en geëlimineerd door urine. Het resultaat is een lagere bloedsuikerspiegel.

dosering

Xigduo XR is een langwerkend geneesmiddel. De effecten ervan duren meestal maximaal 24 uur. De beschikbare doseringen zijn gevarieerd - meestal vinden we 5mg / 1000mg, 10mg / 500mg en 10mg / 1000mg, en de arts is verantwoordelijk voor het bepalen welke het beste voor u is.

De toediening van de medicatie gebeurt als volgt:

 • Xigduo XR moet eenmaal daags oraal worden ingenomen. Het moet samen met een van de maaltijden worden ingenomen om de kans op maagkrampen te verminderen. De beste tijd zal worden vastgesteld met uw arts, direct na het voorschrijven van het geneesmiddel.
 • De tabletten moeten in zijn geheel worden ingenomen, op geen enkele manier verpletteren, snijden of kauwen.
 • Als u een dosis vergeet in te nemen, moet u deze innemen zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla in dat geval de gemiste dosis over en neem alleen de voorgeschreven dosis in.
 • Neem in geen geval twee tabletten in, tenzij uw arts deze aanbeveling doet.

Xigduo is een geneesmiddel op recept en is gemakkelijk te vinden in fysieke en virtuele winkels van apotheken en drogisterijen in het hele land.

De prijzen meestal variëren afhankelijk van de dosering, concentratie en hoeveelheid tabletten beschikbaar is, maar de gemiddelde prijs voor Xigduo XR + 10mg 500mg, dragees doos 14 $ 67.55 en R $ 86,40. Aangezien Xigduo XR + 1000 mg 10 mg, dragees doos 30 R kosten tussen $ 127,51 en $ 175,90 R geldig en tenslotte Xigduo 5mg + XR 1000mg box 60 dragees kosten tussen $ 127,48 en R R $ 162.98 reais.

Bijwerkingen

In de bijsluiter staan ​​de mogelijke bijwerkingen van Xigduo. De arts moet in staat zijn om te bepalen of de voordelen van deze drug brengt groter zijn dan de effecten die het kan veroorzaken, dus zorg ervoor om hem over te praten.

De ernstige bijwerkingen die kunnen optreden als gevolg van het gebruik van Xigduo XR zijn:

 • ketoacidose: Dit is een punt van zorg, want als ernstig kan ziekenhuisopname noodzakelijk en in ernstige gevallen kan leiden tot de dood. Symptomen die vaak voorkomen zijn misselijkheid, vermoeidheid, braken, ademhalingsproblemen en buikpijn. Als het mogelijk is, zien of er is de aanwezigheid van ketonen in de urine of bloed, maar het bloed worden gecontroleerd, en cetosidade merkt dat symptoom, onmiddellijk stoppen en praat met uw arts.
 • uitdroging: Uitdroging veroorzaakt het verlies van lichaamswater en zout, en kan duizeligheid, zwakte, duizeligheid en flauwvallen. Het risico neemt toe als de persoon heeft een lage druk, het nemen van medicijnen voor hoge bloeddruk, je bent 65 jaar, nierproblemen en een dieet met weinig zout inname.
 • Nierproblemen: Als u episodes van braken, diarree, overmatige blootstelling aan hitte, verlies van eetlust ervaren, overleg dan met uw arts. Xigduo kan plotselinge nierschade veroorzaken en dit zijn de belangrijkste symptomen.
 • Ernstige urineweginfecties (UTI's): Een van de onderdelen van deze drug is de dapagliflozin en sommige mensen die hebben genomen had ernstige infecties van de urinewegen, waardoor zelfs ziekenhuisopname. Als je je realiseert dat je een branderig gevoel bij het plassen, vaak, niet in staat om terug in de onderbuik te houden, pijn, bloed in de urine met of zonder koorts, rugpijn, misselijkheid of braken, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.
 • Vaginale schimmelinfecties: Vrouwen zijn geneigd om dit type infectie te ontwikkelen tijdens het gebruik van Xigduo. Wit of geel wordende afscheiding, verschillende vaginale geur of jeuk zijn enkele symptomen en moeten met de arts worden gedeeld.
 • balanitis: Deze aandoening wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie, ook wel candidiasis genoemd. Als u roodheid, jeuk of zwelling van de penis, huiduitslag, slechte geur of pijn in de huid rond de penis kunt u met balanitis.
 • Verhoogde LDL-cholesterol: LDL wordt beschouwd als slechte cholesterol. Dit geneesmiddel kan ervoor zorgen dat uw bloeddruk stijgt, dus moet het vaak worden gecontroleerd terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.
 • hypoglykemie: Lage bloedsuikerspiegels kunnen voorkomen. Symptomen zijn onder meer trillen, zweten, snelle hartslag, duizeligheid, honger, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Deze aandoening kan vooral optreden als andere geneesmiddelen, zoals sulfonylurea of ​​insuline, ermee worden toegediend. Episoden van hypoglycemie moeten worden behandeld zoals voorgeschreven door de arts.
 • Blaaskanker: Aanwezigheid van bloed, urine met een roodachtige tint of pijn tijdens het urineren kan wijzen op een ernstiger probleem, zoals kanker. Studies hebben aangetoond dat blaaskanker zich meer heeft ontwikkeld bij mensen die dapagliflozine gebruikten dan degenen die andere diabetesmedicijnen slikten. Hoewel gevallen zeldzaam zijn, kunnen ze in verband worden gebracht met deze stof.

contra-indicatie

Dit geneesmiddel is in sommige gevallen niet geïndiceerd, bijvoorbeeld:

 • Type 1 diabetes;
 • Diabetische ketoacidose;
 • Dragers van verminderde nierziekte of insufficiëntie;
 • Leverproblemen;
 • Ernstige infecties of bloedvergiftiging;
 • Mensen met verminderde bloedtoevoer naar vitale interne organen.
 • Dragers van respiratoire insufficiëntie.
 • Acuut hartfalen of een recente hartaanval.
 • Alcoholisme.
 • Allergisch voor elk ingrediënt in het geneesmiddel.
 • Mensen met een laag vloeistofpeil of zoutgehalte in het lichaam.
 • Leeftijd gelijk aan of hoger dan 75 jaar of jonger dan 18 jaar.
 • Mensen die pioglitazon gebruiken voor diabetes en diuretica zoals furosemide, bijvoorbeeld.
 • Xigduo wordt niet aanbevolen voor mensen ouder dan 75 jaar of voor kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar.

Xigduo kan met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt door:

 • Ouderen.
 • Degenen die medicijnen nemen voor hoge bloeddruk en die een voorgeschiedenis hebben van lage bloeddruk.
 • Dragers van hartziekten.
 • Mensen met grote hoeveelheden rode bloedcellen.
 • Heb een voorgeschiedenis van frequente urineweginfecties.
 • Mensen met een voorgeschiedenis van frequente genitale infecties, zoals die veroorzaakt door candidiasis.

Zwangerschap en borstvoeding:

 • De veiligheid van dapagliflozine tijdens de zwangerschap is niet vastgesteld en daarom mag Xigduo niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Als u van plan bent zwanger te worden terwijl u dit geneesmiddel gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.
 • Xigduo mag niet worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, omdat er geen onderzoeken zijn die naar de moedermelk kijken.

Kan ik andere geneesmiddelen gebruiken met Xigduo?

Ja, het kan met andere geneesmiddelen worden ingenomen, maar niet met iemand. Het is daarom van essentieel belang om uw arts of apotheker te informeren voordat u begint met de behandeling met Xigduo met de geneesmiddelen die u gebruikt. Dit geldt ook voor al degenen die zijn vrijgesteld van receptplichtigen, kruidensupplementen, vitamines en andere.

Zorg er ook voor dat u dezelfde zorg besteedt voordat u nieuwe geneesmiddelen gebruikt terwijl u Xigduo gebruikt, zodat u ervoor kunt zorgen dat de combinatie geen risico's of interacties met uw medicatie veroorzaakt. 

Wat moet ik, naast de bijwerkingen, weten voordat ik Xigduo gebruik?

 • Het nemen van Xigduo ontslaat de patiënt niet van het correct uitvoeren van het diabetische dieet en lichaamsbeweging, omdat het deel uitmaakt van de behandeling om de suikerspiegel onder controle te houden, maar het mag op geen enkele manier de enige interventie zijn.
 • Gevallen van hypoglykemie bij patiënten die dit geneesmiddel gebruiken in verband met sulfonylureum en insuline komen vaak voor. Als dit het geval is, overleg dan met uw arts en kijk of dit echt de beste aanpak is voor uw behandeling.
 • Alcohol en Xigduo komen niet overeen. Vermijd het drinken van alcohol als u het gebruikt, omdat het het risico op hypoglykemie en lactaatacidose kan verhogen.
 • Suikerniveaus moeten voortdurend worden gecontroleerd tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Bovendien zal uw urine vaak glucose bevatten, omdat dit een van de effecten van dapagliflozine is.
 • Uw nierfunctie moet regelmatig worden gecontroleerd, meestal een of twee keer per jaar.
 • Als u Xigduo gebruikt en examens moet afleggen waarbij jodiumhoudend contrast wordt gebruikt, moet u dit met uw arts bespreken omdat hij het gebruik tijdelijk kan staken en verder kan gaan nadat de nierfunctie als normaal werd beschouwd.

Vervalt Xigduo af?

Het valt niet te ontkennen dat gewicht een zorg is voor mensen met diabetes, en sommige medicijnen kunnen bijdragen aan het verhogen van het aantal op de schaal. Xigduo is echter niet een van hen.

In feite kan uw inname zelfs leiden tot gewichtsverlies, dat wil zeggen Xigduo slims in het algemeen. Dapagliflozine en metformine behoren tot de klasse van remmers bekend als SGLT2 (natrium / glucose cotransporter 2). Deze werken op glucoseniveaus, gewicht, bloeddruk en lipideniveaus.

Xigduo slankt omdat overtollige glucose wordt geëlimineerd via de urine en ongeveer vier calorieën worden geëlimineerd voor elke gram uitgescheiden glucose. Hoewel dit een interessant voordeel is, zou behandeling altijd geassocieerd moeten zijn met een uitgebalanceerd dieet en fysieke activiteiten.

Laatste woorden

Diabetes is een ernstige ziekte en moet zorgvuldig worden gemonitord, omdat onachtzaamheid schokkende gevolgen voor de gezondheid kan hebben. De remedie is nog niet ontdekt, maar gelukkig zijn er veel middelen en medicijnen die in staat zijn om de ziekte te beheersen en onder controle te houden.

Als u lijdt aan diabetes type 2, overleg dan met uw arts en zorg ervoor dat Xigduo een effectief en voordelig medicijn is voor uw behandeling en of uw gebruik positief kan bijdragen aan uw gezondheid. Als gewichtsverandering een probleem voor u is, vraag hem of haar dan om te zien of uw gebruik van Xigduo afneemt en of dit nawerking optreedt nadat u het bent gaan gebruiken.

Aanvullende referenties:

 • https://www.drugs.com/xigduo-xr.html
 • https://www.netdoctor.co.uk/medicines/diabetic/a8904/xigduo-dapagliflozin-metformin/
 • https://www.xigduoxr.com/combination-medication/how-to-take.html
 • https://www.webmd.com/drugs/2/drug-167199/xigduo-xr-oral/details

Heb je ooit gehoord dat het Xigduo-medicijn dun wordt? Heeft u type 2-diabetes en heeft u dit geneesmiddel voorgeschreven door uw arts? Reageer hieronder!