Mexicaanse Yam: voor wat het is, voordelen en bijwerkingen


Mexicaanse Yam: voor wat het is, voordelen en bijwerkingen / supplementen

De Mexicaanse yam, ook wel bekend als Mexicaanse yam of wilde yam, is een plant die door laboratoria wordt gebruikt om steroïden zoals oestrogeen en DHEA te maken. Er zijn meer dan 600 soorten Mexicaanse yam, waarvan sommige speciaal zijn gemaakt als een bron van diosgenine, de voorloper van steroïden, maar deze soorten zijn te bitter om te eten. Slechts ongeveer 12 van de 600 soorten zijn eetbaar.

Hoewel de Mexicaanse yam echt kan worden gebruikt om hormonen zoals oestrogeen, DHEA en progesteron te maken, kan deze transformatie niet van nature in het menselijk lichaam plaatsvinden, alleen in het laboratorium. Daarom is het eten van de Mexicaanse yam of een supplement van deze plant geen vervanging voor behandelingen met deze hormonen.

De Mexicaanse yam wordt ook gebruikt als afrodisiacum om menstruatiekrampen en menopauze te behandelen. Het heeft nog steeds antioxiderende, antirheumatische, krampstillende, oestrogene eigenschappen en functioneert als baarmoedertonicum.

Voordelen van Mexicaanse Yam

 • Behandeling van vrouwelijke voortplantingsproblemen

Een van de belangrijkste toepassingen van Mexicaanse yam is de behandeling van vrouwelijke voortplantingsproblemen zoals menstruatiekrampen, hormonale onevenwichtigheden en onregelmatige menstruatie. Mexicaanse yam wordt vaak toegevoegd aan crèmes om menopauzeklachten zoals opvliegers, vaginale droogheid en verlies van libido te verminderen. Hoewel het gebruik ervan om te helpen met de menopauze enigszins controversieel is, beweren veel mensen dat het echt werkt.

 • antioxidanten

Mexicaanse yam bevat een hoge concentratie aan antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk om vrije radicalen te bestrijden en verschillende ziekten zoals kanker en hartproblemen te voorkomen. Bovendien helpen antioxidanten ook bij het ontgiften van het lichaam.

 • Spijsvertering

Het Mexicaanse yam-poeder wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende spijsverteringsproblemen, waaronder het prikkelbare darm syndroom, koliek en winderigheid. Het heeft deze actie omdat het alkaloïden bevat die de maagspieren helpen te ontspannen. Hoewel sommige mensen het Mexicaanse yam-poeder aanbevelen om ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen te verlichten, zijn artsen het daar niet mee eens, omdat het product niet wordt aanbevolen voor zwangere of borstvoeding gevende vrouwen vanwege een gebrek aan informatie over de veiligheid van het product in deze gevallen.

 • Bevordert een gezond cholesterol

Veel onderzoekers geloven dat Mexicaanse yam kan helpen bij het verlagen van cholesterol, omdat in dierstudies diosgenine de opname van cholesterol heeft geblokkeerd. Het is nog steeds nodig om studies met mensen te doen om dit effect te bewijzen.

 • Minder haaruitval

Mexicaanse yams kunnen helpen haaruitval te bestrijden, zolang de val niet wordt veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals kankerbehandeling.

AANVULLENDE ARTIKELEN
 • Hoe Yam Tea te maken - Recept, voordelen en tips
 • 6 Voordelen van Yam - Presentaties en eigenschappen
 • 10 voordelen van zoete thee - wat dient en tips
 • Mesten Pregnenolone? Voor wat het is, bijwerkingen, dosering en indicatie
 • Ontstekingsremmende werking

Mexicaanse yam heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gebruikt om pijn te verminderen in aandoeningen zoals reumatoïde artritis, onder andere.

 • Reguleert de bloedsuikerspiegel

Van een alkaloïde in Mexicaanse yam is aangetoond dat het effectief is in het verlagen van de bloedsuikerspiegel in een dierstudie. Testen met mensen moeten nog worden gedaan.

 • Reguleert de metabole functie

Sommige stoffen die aanwezig zijn in Mexicaanse yam kunnen helpen bij het reguleren van het metabolisme van het lichaam. Dit is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam, met meer energie en vitaliteit.

Bijwerkingen van Mexicaanse Yam

Wilde yam is veilig wanneer het door de mond wordt ingenomen of op de huid wordt aangebracht, hoewel grote hoeveelheden kunnen leiden tot braken. In zeldzame gevallen kan Mexicaanse yam allergieën of intolerantie veroorzaken, wat gastro-intestinale problemen zoals misselijkheid en diarree kan veroorzaken. Ernstigere allergische symptomen, zoals pijn op de borst, moeite met ademhalen of zwelling van het gezicht, kunnen ook voorkomen.

Hoewel het geen oestrogeen in het lichaam wordt, kan Mexicaanse yam oestrogeenachtige effecten hebben, en daarom mensen met aandoeningen die gevoelig zijn voor dit hormoon, zoals endometriose, borstkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker en myoma. zou het moeten vermijden.

Mensen met proteïne S-deficiëntie kunnen ook een verhoogd risico hebben op bloedstolsels als ze Mexicaanse Yam gebruiken; daarom zouden mensen die lijden aan de deficiëntie van dit eiwit het niet moeten nemen.

Vrouwen mogen Mexicaanse yam ook niet gebruiken als ze anticonceptie of hormonale substitutietherapie gebruiken, omdat dit de effectiviteit van behandelingen kan verminderen. Zoals eerder vermeld, mogen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven het product ook niet gebruiken, omdat niet bekend is of het veilig is of niet.

Hoe gebruik je de Mexicaanse Yam

Mexicaanse yam kan normaal worden gegeten, net als andere soorten yam, kan worden geconsumeerd in poedervorm, of zelfs worden gebruikt in progesteron crèmes om te helpen met symptomen van de menopauze. Het is de moeite waard om te onthouden dat in het geval van de laatste de crème afkomstig moet zijn van een laboratorium dat diosgenine in progesteron heeft omgezet, omdat de wortel natuurlijk niet van nature in het hormoon kan en kan veranderen.

Geschikte doses zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, gezondheid, welke andere problemen de patiënt heeft, onder andere. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de juiste dosis Mexicaanse yam, maar houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd veilig zijn en dat de dosis belangrijk is.

Raadpleeg altijd uw arts voordat u de Mexicaanse yam gaat gebruiken om er zeker van te zijn dat er geen verborgen risico is.

Heb je ooit Mexicaanse yam geprobeerd? Op welke manier? Is het vergelijkbaar met de yam die we gewend zijn? Reageer hieronder.