Ylang-Ylang - dient, voordelen en eigenschappen


Ylang-Ylang - dient, voordelen en eigenschappen / supplementen

De ylang-ylang, ylang ylang of Cananga odorata, namen die ook wordt genoemd, is een medicinale plant afkomstig van een middelgrote boom die is inheems in Indonesië, maar die ook kan worden gevonden in Madagascar, de Filippijnen en de eilanden van Polynesië.

De naam ylang-ylang betekent bloem of geur van alle geuren. Het is bekend dat de plant afrodisiacum eigenschappen, kalmerende, hypotensieve, anxiolytische, antidepressieve, kalmerende en antiseptische eigenschappen heeft.

Een essentiële olie wordt gewonnen uit de ylang-ylang bloemen, die wordt gebruikt als een van de ingrediënten van de beroemde Chanel No. 5 parfum.

Waar is het voor? De voordelen van de ylang-ylang plant

Nu we iets hebben geleerd over wat deze medicinale plant is, zullen we een aantal voordelen kennen die eraan worden toegeschreven:

- Afrodisiacum effect

Vanwege hun libido-stimulerende werking, worden ylang-ylang-bloemen verspreid over het bed van de bruid en bruidegom tijdens huwelijksnachten in Indonesië. De essentiële olie van de plant wordt gebruikt om het klimaat tot twee te verwarmen wanneer het wordt gemengd met vier druppels essentiële olie van mandarijn en drie druppels etherische olie van Patchouli. 

Omdat ylang-ylang ook een kalmerende werking heeft, is de aanbeveling om niet meer dan drie druppels van het product te gebruiken als het de bedoeling is om een ​​romantische avond met de man of vrouw te hebben.

- Ontspannende actie

AANVULLENDE ARTIKELEN
  • Juniper - waar het voor is, voordelen en eigenschappen
  • Mulch - Waar het voor is, Hoe thee, voordelen en eigenschappen maken
  • 13 Voordelen van Jambú - voor wat het dient, eigenschappen en tips
  • 10 Voordelen van thee - wat dient en tips

De medicinale plant werkt ook als een kalmerend middel en kan helpen in de staten van paniek, opwinding, woede en angst. De etherische olie die u van uw planten hebt gekocht, werkt nog steeds als een natuurlijk kalmerend middel van het zenuwstelsel en bevordert een verlichting van angst en slapeloosheid. De ylang-ylang heeft een anxiolytisch effect, dat wil zeggen, het reguleert de stroom van adrenaline, wat resulteert in de ontspanning van het zenuwstelsel.

De medicinale plant kan ook worden gebruikt als hulpmiddel bij de behandeling van problemen zoals stress en depressie vanwege dit sedatieve effect. De ontspannende werking kan nog steeds profiteren van problemen zoals piepende ademhaling en een snelle hartslag. 

Het sedatieve effect kan ook worden gebruikt om het chronisch vermoeidheidssyndroom te behandelen.

- Huidgezondheid

Omdat de balans van de afscheiding van de talgklieren in de huid en elimineren van een olieachtige substantie bekend als talg, kan het verkregen uit de bloemen van de plantaardige olie een bijdrage leveren aan de behandeling van problemen zoals acne, vette huid en droge huid . 

Daarom kan het product ook nuttig zijn om te gaan met seborroe of seborroe eczeem, één aandoening gekenmerkt door storing van de talgklieren met abnormale talgproductie en infectie van epidermiscellen.

Ylang-ylang wordt nog steeds gebruikt om tekenen van veroudering en irritatie te voorkomen. De plant kan ook helpen bij de bestrijding van de ontwikkeling van kankercellen en melanoom, de meest ernstige vorm van huidkanker. 

- Antiseptische actie

De essentiële olie van ylang-ylang werkt nog steeds als een antisepticum, dat wil zeggen dat het de infectie tegengaat. Het verstoort de groei van micro-organismen, desinfecteert en beschermt wonden tegen infecties en helpt bij het genezingsproces.

- Hypotensieve eigenschappen

Dit betekent dat de medicinale plant helpt bij het verlagen van de bloeddruk, wat handig kan zijn voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk. Een manier om het product in deze zin te gebruiken, is door een of twee druppels etherische olie in het water of hete thee te druppelen. Idealiter moet dit echter gebeuren met toestemming en medische follow-up.

- Haargezondheid

Gebruikt in het Victoriaanse tijdperk in haar behandelingen, is de essentiële olie van ylang-ylang bekend om meer glans en vitaliteit te geven aan het haar, en de groei te stimuleren en het verhogen van het volume van het haar, de bestrijding van gespleten haarpunten en handelen in de textuur van het onderhoud draden.

Het product dient ook als een remedie tegen haaruitval, en helpt roos te voorkomen en de draden in de war te maken.

- Hartgezondheid

Ylang-ylang verbetert de doorbloeding, bestrijdt ontstekingen, draagt ​​bij aan de gezondheid van de bloedsomloop en draagt ​​bij tot de preventie van hartritmestoornissen.

- Verbetering van de stemming

Bij inademing kan de medicinale plant onmiddellijk een positief effect hebben op de stemming. Dit komt omdat het een vermogen heeft om direct in te werken op het reuksysteem van de hersenen.

- Energizer

Aromatherapie kan ylang-ylang gebruiken als stimulans om mensen te behandelen die zich moe, gefrustreerd en vaak uitgeput voelen. De activerende actie kan ook worden toegepast om vermoeidheid en pijn in het lichaam te bestrijden.De tip is om druppeltjes essentiële olie van de plant in een wattenschijfje te laten vallen en deze toe te passen op de polsen, nek of borst.

- Vermindering van de symptomen van premenstruele spanning (PMS)

Het masseren van het lichaam met plantaardige etherische olie kan de effecten van PMS verminderen, zoals krampen, spanning en stress. Het recept hier is om de olie samen met de lavendelolie op de achterkant van de nek en de onderbuik aan te brengen.

- Hulp aan het spijsverteringsstelsel

Stress, angst en slechte doorbloeding kunnen de gezondheid van de spijsvertering verstoren. Zoals we hebben gezien, profiteert ylang-ylang van deze aspecten, waardoor het als een medicinale plant wordt gebruikt die ook de spijsvertering helpt.

Voor de voordelen van de spijsvertering, is de suggestie om de plantaardige olie in te ademen, het gebied waar de spijsverteringsorganen elkaar ontmoeten te masseren of dagelijks een paar druppels van het product in te nemen. 

Zorg voor ylang-ylang

De essentiële olie die wordt verkregen uit de bloemen van de medicinale plant heeft een sterk exotisch aroma, dat door sommige mensen misschien niet goed wordt verdragen. Voor deze gevallen is de aanbeveling om een ​​dosering van één tot twee druppels verdund in water te gebruiken om problemen zoals hoofdpijn en misselijkheid te voorkomen.

Wat betreft de inname van olie van ylang-ylang, moet men voorzichtig zijn en alleen de producten van merken van erkende kwaliteit gebruiken. Het is nog steeds nodig om goed naar de ingrediënten te kijken, om te controleren of het inderdaad alleen Ylang-Ylang bloemolie is.

De gekozen olie moet 100% zuiver zijn en therapeutische waarde hebben. Om risico's te vermijden, moet u uw arts om advies vragen over welke ylang-ylang olie u intern mag gebruiken en houd er rekening mee dat inname alleen in kleine doses moet worden gedaan.

Het aanbrengen van grote hoeveelheden van de olie van de bloemen van de plant kan reacties veroorzaken, zowel bij inname als bij topicale toepassing.

Degenen die lijden aan lage bloeddruk problemen moeten ylang-ylang vermijden, omdat het al een hypotensief effect heeft. Mensen die medicijnen nemen om de druk onder controle te houden of een aandoening hebben die het hart beïnvloedt, moeten hun arts raadplegen voordat ze de medicinale plant of een ander type kruidenproduct gaan gebruiken.

De essentiële olie van de plant wordt als veilig beschouwd voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die hun baby's borstvoeding geven als ze in kleine hoeveelheden worden gebruikt en als het een product van hoge kwaliteit is.

Voordat u de medicinale plant gebruikt als hulpmiddel bij de behandeling van enige vorm van gezondheidsproblemen, moet u uw vertrouwde arts raadplegen om ervoor te zorgen dat ylang-ylang echt bijdraagt ​​aan uw specifieke geval en dat niet zal doen. voor uw gezondheid.

Wist je al waar Ylang-ylang voor is? Had je gehoord over de voordelen en eigenschappen ervan? Reageer hieronder!